Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

24/05/2011

Schokkend Nieuws: de wedergebooohrte

Schokkend Nieuws: de wedergebooohrte
4 juni 2011
Het was 1992. Op een donker zolderkamertje keken een paar filmnerds (avant la lettre uiteraard) alle horrorfilms die zij in hun kriebelende knuistjes konden krijgen. Dat was echter niet afdoende, ze wilden er ook over ooohreren. Ze pakte een stapel A5 vellen (van hun vader die ambtenaar was en altijd papier meepikte van zijn werk) en tikte hun ijverige vingertjes bont en blauw om ons over de fantastische films te vertellen. En Schokkend Nieuws was geboren...

Goed, misschien is het niet echt helemaal zo gelopen, maar dat van die 1992, de A5 en de titel Schokkend Nieuws klopt wel. Toentertijd waren het o.a. Freddy's Dead: The Final Nightmare en Star Trek VI dat de aandacht kregen. Bijna twintig jaar later zijn dat o.a Insidious (2 juni) en Source Code (tevens 9 juni). En de Schokkend Nieuws is ook wat veranderd.

Schokkend Nieuws #90Vanaf 4 juni komt Schokkend Nieuws namelijk in geheel nieuwe vorm, strakker zoals dat heet en hipper, zoals je dat niet mag zeggen. De inhoud is echter grotendeels als vanouds. Nieuws van fantastische (en vaak Nederlandse) aard, interviews van fantastische lui, besprekingen van fantastische films in bios en op schijf, persoonlijke favoriet Video Basta (van o.a. Eric van der Woude), Vampyr (terug van weg geweest over het filmformaat dat wegraakt), Breedbeeld (ditmaal van 'enge' clowns, alsof er andere zijn...), Creakspeek (grafische gedichten van Erik Kriek en Bart van der Put) en UITkijken! (met nu ook een blik op de Belgische releases).

Maar er zijn ook nieuwe ooohnderdelen met een Marquee (het is mij ook een raadsel voor nu), In de Maak (het fantastische dat volgt), columns van Yfke van Berckelaer over haar Hollywoodavooohnturen en Martin Koolhoven over ehhh... eigenlijk dat 'm dwars zit (en ongetwijfeld meer) en Kino Cadavre (over horror van weleer). Die moeten het verlies van De Hollandsche Inquisitie, Bazar Bizar, Comic Relief en DVD Corvee een beetje goedmaken.

Maar genoeg algemene praat... want het nieuwe nummer heeft hele fijne stukken voor ons in petto. Bob Murawski (Sam Raimi's rechterhand bij het monteren, figuurlijk nemen wij aan...) over zijn Gone with the Pope, Monte Hellman over zijn oeuvre, een special omtrent Sam Fuller.

Genoeg leesvoer voor de komende 2 maanden. Want dat is de nieuwe verschijningsfrequentie van de nieuwe Schokkend Nieuws. En of dat nog niet genoeg nieuw is, komen de heren met een nieuwe site op diezelfde 4 juni. Dat alles wordt gelanceerd op gepaste wijze in De Badcuyp, Eerste Sweelinckstraat 10 te Amsterdam. Alwaar iedereen welkom is en niemand iets hoeft te betalen. Tenzij u wilt meedoen in de veiling van allerlei filmmemorabilia... De sprekers, films en muziek en alle andere feestelijkheden vangen om 20:00 aan.

Sluiten we, geheel in stijl, af met de trailer van het eerder genoemde Gone with the Pope.


PS: De inhoud voor het volgende nummer is ook al uit de doeken gedaan; een grooohtse Italiaanse exploitation special...
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.