29 juli 1959

29 juli 1959

Scream for your lives!

Scream for your lives!
29/09/2008
p deze dag in 1959 ging de eerste en enige film in première die gebruik maakte van “percepto”: The Tingler. Percepto was het nieuwste speeltje van regisseur William Castle.  De film verhaalt over een dokter die een dodelijke parasiet ontdekt in de menselijke ruggengraat. Wanneer het slachtoffer in een staat van angst verkeert slaat deze “tingler” toe met mogelijk dodelijke afloop. Alleen door te gillen kan de parasiet gedood worden. Na een operatie op een geïnfecteerde vrouw ontsnapt de tingler.
Het monster vluchtte de bioscoopzaal in; de film stopte en het publiek zat in het donker. Op dit moment trad de “percepto” in werking. Onder enkele stoelen was namelijk een klein trilapparaatje geplaatst. De bedoeling was uiteraard dat de mensen die dit voelden zouden schreeuwen voor hun leven.

Het was niet de eerste keer dat regisseur Castle zo’n geintje uithaalde. In de late jaren vijftig en de jaren zestig was hij de koning van de “gimmicks”. Hij liet een opblaasbaar skelet rondvliegen bij House on haunted hill; bij 13 Ghosts kreeg iedereen een “ghost viewer”.

The Tingler werd door de jaren heen nog het onderwerp van een mooie urban legend: Castle zou de stoelen onder stroom hebben gezet, in plaats van gebruik te maken van een simpel trildingetje. Zelf zou hij ongetwijfeld genoten hebben van een mythe als deze.
Plaats uw reactie

Alisson op 25/05/2014

I took my AP U.S. History test today. THANK GOD IT'S OVER! i feel so much weight letifd from me- I still have AP English Language to do, but that should be easier in comparison to APUSH. Do you have any more AP tests left? I've been checking your blog every day :) I'm so glad you posted again! but these 2 weeks of May are HECTIC thanks to the AP tests, so your absence is understood :]default black is always so so easy to do, I wore nearly all black to my exam today XD then i changed afterward.
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.