Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
30/03/2022

Sonic The Hedgehoge 2

Onze trouwe snelle en blitse blauwe egel Sonic (Najib Amhali) is weer terug in een nog grootser avontuur. In Sonic The Hedgehoge 2 zal hij het wederom opnemen tegen Dr. Ivo Robotnik (Huub Dikstaal) die nog steeds op de paddenstoelenplaneet verblijft. Robotnik probeert hier de lekkerste paddenstoelenkoffie te maken, maar heeft nog steeds niet de juiste smaak te pakken. Gelukkig maar, want zodra er een nieuw wezen op deze planeet voet aan wal zet is de keuze voor Dr. Robotnik makkelijk. Dit wezen is ook niet zomaar iemand, het is de wereldbekende Knuckles (Emmanuel Ohene Boafa), de aardsrivaal van Sonic. Eindelijk kan hij weg van deze planeet en de paddenstoelen. Samen met zijn nieuwe vriend zal Sonic zijn rustige leven op aarde wederom verstoord worden.
De voorvaders van Knuckles zijn de Echidna, een oude stam dat eeuwenlang een strijd vocht met de egels en op zoek waren naar de krachtigste groene smaragd op aarde. Nu het gevaar op de loer ligt is ook Tails naar de aarde afgedaald op zoek naar Sonic om het te waarschuwen. Sonic die nog steeds bij Tom (Joshua Albana) en Maddie (Carolina Dijkhuizen) in Green Hills woont krijgt nu meer vrijheid. En dat hadden beter niet kunnen doen. Want met meer vrijheid komt ook meer verantwoordelijkheid. Gelukkig is Tails (Randy Fokke) dankzij zijn ‘kontkopter’ op tijd bij Sonic om samen hun krachten te bundelen en de strijd aan te gaan tegen Dr. Robotnik en Knuckles. Dit wordt een doldwaas avontuur met heel veel spanning en actie.
 
Overtreft
Regisseur Jeff Fowler zit wederom op de regiestoel om dit tweede deel van Sonic te realiseren. En dat is hem zeker gelukt. Het overtreft zelfs het eerste deel. Dit heeft met name te maken met de introductie van de nieuwe personages Knuckles en Tails. Het verhaal wordt hier nog dynamischer van en de effecten zien er wederom verbluffend en realistisch uit. Waar in het eerste deel Sonic werd geïntroduceerd wordt er nu een verhaal verteld dat alle ingrediënten uit de Sega-spellen laat zien. En waar elke personage een belangrijke rol vervuld. Jim Carrey krijgt nog meer gadgets en is echt in zijn rol gegroeid. Spectaculaire actiescènes, worden afgewisseld met veel leuke humor voor jong en oud. 
 
Ook de scenes waarin Sonic, Knuckles en Tails te zien zijn spatten van het doek. Het wordt hierdoor meer een compleet geheel. En waarbij de stemmencast dan ook zeker een goede bijdrage aan heeft geleverd. In de Nederlandse stemmencast heeft Najib Amhali wederom de stem van Sonic ingesproken en dat doet hij erg goed. Je moet soms even goed luisteren om te weten dat het echt Najib is. 
 
Straalt
Huub Dikstaal die in de huid van Dr. Robotnik kruipt zorgt ook voor een realistische en natuurlijke stem. Hij geeft het personage voldoende body om te laten horen dat hij echt de slechterik is. Emmanuel Ohene Boafa is Knuckles, met zijn volle stem en accent zorgt hij ervoor dat Knuckles straalt en leeft. Actrice Randy Fokke is Tails en dat doet zij prima. Een luchtige stem die zeker bij deze vos hoort. 
 
Af en toe kan je je als kijker wel ergeren als acteurs worden nagesynchroniseerd in het Nederlands, maar in deze film is dat niet storend. Dat zal ook wel te maken hebben met de afwisseling van animatie en live-action.  Het is gewoon een heerlijke avonturen film voor jong en oud. En natuurlijk helemaal te gek voor de Sonic-fans die de spellen ervan spelen. Ga Sonic The Hedgehoge 2 gewoon zien in de bioscoop en veel kijkplezier! Deze film draait ook in de originele Engelstalige versie, met onder andere James Marsden, Ben Schwartz, Jim Carrey en Idris Elba. 
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.