Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
16/11/2022

SuperHond en TurboKat

In de animatiefilm SuperHond & TurboKat van regisseur Ben Smith zien we hoe Buddy (Milan van Weelden), een doodnormale hond in 1969 een reis naar de ruimte maakt. En als hij dan terug op aarde land zijn we heel wat jaar verder. Zijn capsule komt neer in een klein stadje waar het hebben van een huisdier verboden is en loslopende dieren op straat direct gevangen worden. Dit gebeurt allemaal onder het gezag van politieagent Peck (Bart Epker), de dierenhater. Buddy vind het allemaal maar raar en probeert uit de handen van deze schurk te komen. Dan ontmoet hij Turbokat Felix (Andy van Veen) een kat die het opneemt voor zwerfdieren en vecht voor gelijkheid van de dieren.
Nu de twee elkaar hebben ontmoet zullen ze samen de strijd aan gaan tegen agent Peck, maar er zal nog meer narigheid over hun heen komen. Want een ander gevaar ligt ook op de loer. Zullen Buddy en Felix de dieren kunnen redden en dat mensen weer van hun zullen gaan houden? Een spannend avontuur zal het in ieder geval worden. Ga mee op reis met deze twee superhelden!
 
Vriendschap
In het begin moet je als kijker wel even het geduld hebben. Het is namelijk in even wennen om in het verhaal te komen. Lange dialogen volgen namelijk eerst, waarna de actie op gang komt. En dan als het balletje rolt, wordt het leuk en interessant. Het is de makers dan ook gelukt om een animatiefilm te maken die eens niet uit een grote studio rolt. Je wordt wel blij bij het kijken van deze film. Een hond en een kat die samenwerken en dan ook nog een superheld zijn. En waar alles draait om vriendschap en elkaar helpen.
 
De Nederlandse stemmencast doet het prima, maar had zo nu en dan wel wat pittiger neergezet mogen worden. Dat het personage nog meer kon vlammen. Zoals bij het konijn Cassidy met de stem van Lynn Tackaert. Soms brandde het kaarsje daardoor niet zo fel en had er meer in gezeten. Maargoed, andere personages zorgen er voor dat het wel goed staat. De stem van Buddy was voor Milan van Weelden en die deed het best aardig. Andy van Veen die de kat voor zijn rekening had kwam goed uit de verf. En Sara Dol laat haar personage Tinker goed klinken. Er is met veel zorg aan gewerkt. De animaties zien er goed uit.
 
Pret
Al met al is dit een prima animatiefilm voor het hele gezin. Ok, er zitten hier en daar wat schrikmomenten en boosaardige personages in, maar dat zal de pret niet drukken. Je zal ook om vele dingen moeten lachen. Het is een prima bioscoopfilm, waar de jonge kijkers het na-afloop zeker nog over zullen hebben. En thuis als SuperHond of TurboKat door de kamer rennen. Geniet ervan! SuperHond & TurboKat is vanaf donderdag 17 november 2022 te zien in de Nederlandse bioscopen.
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.