Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 

14/09/2012

Ted

Teddy Rukbeer

De bedenker van Family Guy, Seth McFarlane, komt met zijn eerste bioscoopfilm, Ted. Deze komedie bevat veelal gelijkwaardige grappen als die in de tv-serie Family Guy gemaakt worden en hierdoor worden de soms grove opmerkingen van Ted op het grote doek tentoongesteld. De film wordt gedragen door de rollen van Mark Wahlberg, Mila Kunis en Giovanni Ribisi, en McFarlane is zelf ook te horen als titelpersonage Ted.Het is Boston 1985, we zien John Bennett (Mark Wahlberg) een jongen die vaak buiten de groep valt en geen vrienden heeft. Op kerstavond krijgt John een teddybeer cadeau en noemt hem Ted. Vanaf dat moment zijn de twee onafscheidelijk en doen ze veel samen, John slaapt zelfs met hem. Op dat moment wenst John om een echte vriend te hebben en dat Ted een echte beer is. Nadat er buiten een vallende ster voorbij vliegt gebeurt dit echt. Ted wordt een levende teddybeer.

John heeft Ted belooft dat ze voor altijd bij elkaar blijven. Ted wordt door vele bekende Amerikaanse talkshows gevraagd om aan te schuiven en is een grote ster. Nu John inmiddels dertig jaar oud is en een vriendin Lori Collins (Mila Kunis) heeft, is Ted nog steeds in zijn leven. Hij woont samen met hem en houdt van late avonden met de wietpijp, vrouwen en gezelligheid. Dit heeft als gevolg dat zijn baan als autoverkoper hieronder lijdt en hij regelmatig te laat is.

Inmiddels is Ted geen grote ster meer en is hij te eigenwijs om op zoek te gaan naar een baan. Hij wordt nog wel vaak op straat aangesproken en zelfs achterna gezeten door Donny en zoon Robert die hem graag een nieuw huis aanbieden. Op een bepaald moment komt John voor een keuze te staan, wordt het Lori of Ted.

Chemie

Mark Wahlberg speelt een leuke en luchtige rol. Na alle actie-thriller films waar we hem tegenwoordig in zien, krijgt hij nu de ruimte om zich als zachtaardige autoverkoper te laten zien. Met Mila Kunis aan zijn zijde is er een chemie tussen de twee duidelijk op het doek te zien. De rollen zijn niet diepzinnig, maar zorgen er wel voor dat het een leuke film is. Dit komt met name door de vermakelijke Ted.

Seth McFarlane die zijn stem leende aan de teddybeer Ted maakt net als in de animatieserie Family Guy cynische en leuke opmerkingen. Zijn stem laat een kruising tussen Peter en zijn hond Brain Griffin horen. De visualisatie van Ted ziet er erg goed uit en geeft je het gevoel alsof je naar een echte teddybeer kijkt. De scenes die hij met ‘echte’ personen heeft, zien er hierdoor geloofwaardig uit. Acteur Giovanni Ribisi zorgt voor spanning in de film en speelt de ‘badguy’ en doet dit met volle overtuiging.

Nieuw jasje
Ted is een vermakelijke en grappige film die menig humorliefhebber de slappe lach bezorgt. Het verhaal is origineel en steekt de humor van Family Guy in een nieuw jasje. Hopelijk zal Seth McFarlane het niet laten bij alleen deze film, want het witte doek verdient meer films van zijn hand. Het is een aanrader om te gaan zien en er een leuke avond aan over te houden. Ted is vanaf 13 september te zien in de Nederlandse bioscopen.Plaats uw reactie

Phyllistrola op 22/01/2017

wh0cd402900 crestor elimite online nolvadex online price of cialis where can i buy nolvadex online motrin pm vermox tablets prednisolone
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.