Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
16/03/2022

The Addams Family 2

Op het succesvolle eerste deel van de animatie film The Addams Family is er nu deel 2. Regisseurs Greg Tiernan, Conrad Vernon en Laura Brousseau nemen je wederom mee in een nieuw avontuur van deze doldwaze en duistere familie. Het wordt ze dit keer wel moeilijk gemaakt als ze achtervolgt worden door een advocaat die door Cyrus Strange (Bill Hader) ingezet is om hun dochter Wednesday (Chloe Grace Moretz) mee te nemen, want zij blijkt niet hun biologische dochter te zijn. daarnaast heeft Gomez (Oscar Isaac) besloten dat het tijd is om weer eens op familievakantie te gaan door Amerika. Dit resulteert in een doldwaze reis vol grappen en grollen. En waarin oom Vester (Nick Kroll) een totaal andere gedaante zal krijgen.
De makers hebben met dit tweede deel wederom een goed vervolg weten te maken. Als kijker maken we wederom kennis met deze bijzondere familie en Wednesday in het bijzonder. We maken zelfs kennis met haar schoolopdracht die ze liet zien tijdens de uitvindingen-dag op school. Alle ouders kwamen kijken, zelfs Gomez, Morticia (Charlize Theron) en Pugsley (Javon ‘Wanna’ Walton) en oom Vester zelfs deel neemt aan haar experiment. Omstanders zien de familie ook en kijken nog steeds even vreemd op als ze passeren. Het blijft gewoon een maffe en leuke wereld die we weer even mogen meemaken.
 
Camper
De animatie ziet er goed en realistisch uit, waarbij voertuigen ook lekker uit hun verband zijn gehaald en als een cartoon worden neergezet. Zo ook de camper van de familie met ‘de hand’ als chauffeur. Ze weten je vanaf het eerste tot het laatste moment vast te pakken, want het is een vrij serieus verhaal. Met natuurlijk de vele voorvallen van elk familielid. Wednesday heeft het ook nog steeds gemunt op haar broer Pugsley, die ook nog steeds alles opblaast. En het bekende Addams Family muziekje zorgt voor de juiste sfeer en soundtrack.
 
De stemmencast is ook weer voor dit tweede deel bij elkaar gekomen. En dat zijn niet de minste, acteur Oscar Isaac geeft alles om Gomez tot leven te laten komen en voldoende gestalte te geven. Actrice Charlize Theron maakt van Morticia met haar bijna Brits accent een echte dame. De jonge actrice Chloe Grace Moretz laat Wednesday een echte duistere meid worden met veel pit. 
 
Klassiek
Pugsley wordt door Javon Walton een jonge met durf en zet de juiste stem op als hij een meid wil versieren. En oom Vester mag natuurlijk niet ontbreken. Acteur Nick Kroll weet precies de goede stem op te zetten, waardoor deze personage echt heel klassiek klinkt zoals in de echte films. Bill Hader draagt een goede stem bij als nieuwkomer en laat de sluwe Cyrus Strange met verschillende stemintonaties horen. Hij verstaat het vak van stemacteur erg goed.     
 
Het totaal plaatje van dit tweede deel klopt gewoon van begin tot eind en laat de familie Addams voor zowel jong als oud genieten van de grappen en mooie beelden. Er is gewoon met veel zorg voor detail aan gewerkt en dat zie je. Niet alleen op de voorgrond gebeurt wat, maar de elke scenes zit vol met details. Heel veel kijk- en griezelplezier! Naast de film bevat de Blu-ray ook nog een aantal extra’s, waaronder een kijkje achter de schermen, diverse interviews en reistips. Naast de Engelstalige versie, kan je ook genieten van de Nederlandstalige versie, met stemmen van onder ander Paul Groot, Monic Hendrickx, Jacob Derwig en Cees Geel.  


Blu-ray

16/03/2022

Universal Pictures

Breedbeeld 16:9, 1080p

DTS-HD Master Audio 7.1 Engels, DTS-HD Master Audio 5.1, Nederlands, Frans

Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.