Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 

29/06/2012

The Amazing Spider-Man

Reboooht met reden

Na drie Spider-Man films heeft regisseur Sam Raimi het stokje doorgegeven aan Marc Webb, bekend van tv-series als The Office en Lone Star. Hij maakt met The Amazing Spider-Man zijn tweede film voor het witte doek (na (500) Days of Summer) en schiet weer raak.Het bekende verhaal wordt in deze film nogmaals verteld, alleen nu gaan we verder terug in het verleden en komen we meer te weten over de geschiedenis van Peter Parker. Het originele verhaal wordt goed gevolgd. Je ziet flashbacks naar zijn ouders en het goed en kwaad wordt langzaam geboren.

Geheime documenten
Parkers tegenspeelster is de beeldschone Gwen Stacy (Emma Stone), die hij vanaf het eerste moment niet uit het oog kan verliezen. Door het overlijden van zijn ouders woont Parker bij zijn oom Ben (Martin Sheen) en tante May (Sally Field), waar hij op een avond een oude aktetas van zijn vader ontdekt. Hierin bevinden zich geheime documenten die een project beschrijven waar hij aan werkte met Dr. CurtConners (Rhys Ifans) bij het bedrijf Oscorp van Norman Osborn.

Zullen deze documenten hem helpen om de dood van zijn ouders te verduidelijken, of niet? Waaraan werkten Dr. Conners en zijn vader?

Visueel genot
The AmazingSpider-Man is een visueel genot. Zowel de Spider-Man effecten als die van The Lizard, de nieuwe vijand van Spider-Man, zien er erg goed uit. Daarnaast doet de 3D-toevoeging zijn werk en niet alleen in de totaalshots, maar ook kijkend door de ogen van Spider-Man.

Stoer en volwassen
Ook het goede spel van de cast maakt van deze film een plezierige ervaring. Andrew Garfield zet een volwassen en stoere Peter Parker alias Spider-Man neer, waardoor zijn personage meer diepgang krijgt in vergelijking met Tobey Maguire, die in de eerste drie films Spider-Man speelde. Rhys Ifans, die eens een duister karakter neerzet, is een waardig tegenhanger van Garfield. Hij laat zien dat hij een veelzijdig acteur is en weet zijn personage met veel overtuiging te spelen.

Humor en romantiek
Naast de vele acties is er ook ruimte voor humor en romantiek. Het verhaal krijgt hierdoor de tijd om verteld te worden en wordt niet snel afgeraffeld. Na ruim twee uur ben je benieuwd hoe Marc Webb het vervolg zal maken, hopende dat dat er komt.

Als je een echte Spider-Man fanaat bent dan is deze versie zeker de moeite waard. Voor iedereen die graag wil weten wie Spider-Man is, is dit de kans om vanaf het begin te starten. The Amazing Spider-Man is vanaf nu te zien in de Nederlandse bioscopen. 

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.