Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
11/08/2022

The Bad Guys

Dreamworks Pictures heeft met de nieuwe actiekomedie animatiefilm The Bad Guys van regisseur Pierre Perifel een nieuwe type actiehelden in cartoon-style gemaakt. Het is gewoon een best volwassenfilm met veel actie en vlotte scenes. Als kijker maken we kennis met Wolf (Sam Rockwell) en zijn vier beste ‘gangster’ vrienden, Snake (Marc Meron), Piranha (Anthony Ramos), Shark (Craig Robinson) en een Tarantula (Awkwafina). Ze zijn trots op het feit dat iedereen in de stad bang voor ze is. Alleen als Wolf een spectaculaire idee heeft van hun meesterlijke plan om de Gouden Vis te stelen zal dat toch wel grote gevolgen hebben op hun vriendschap en kwaaie jongens gedrag.
Gouverneur, Diane Foxington (Zazie Beetz), ziet hun graag achter slot en grendel zitten. Zij hebben volgens haar hun beste tijd gehad, helemaal na de laatste bankoverval. Samen met hamster Professor Marmalade (Richard Ayoade) willen ze dat ze hun gedrag gaan veranderen. Geen slechte dingen meer doen, maar goede dingen. Dat zal voor het vijftal even slikken worden, staan ze open voor verandering? Dit resulteert in een super spannend avontuur voor groot en klein. Met veel snelle achtervolgingen, spetterende acties en een goede doses humor. 
 
Grappen
De makers hebben echt een zeer indrukwekkende animatiefilm gemaakt gebaseerd op de boeken van Aaron Blabey het is zelfs voor volwassenen zeker een goede amuserende film, met ook nog eens een pakkend verhaal, waarbij je van begin tot eind blijft kijken. De personages zijn goed bedacht en hebben de juiste stemmencast. Acteur Sam Rockwell kruipt in de huid van de Wolf en dat pak zit hem als gegoten. Zelfs als de wolf vermomd rondloopt in schaapskleren, gewoon geniaal. En zo zitten er nog veel meer goed doordachte grappen in de film. Acteur Marc Maron is de geniepige en egoïstische Snake, ook al staat hij veelal aan de zijde van Wolf hij heeft een eigen wil en houdt van hamsters. Maron zijn stem past erg goed bij deze personage en maakt van hem een echte gewiekste slang. 
 
Actrice Alex Bornstein is te zien als Misty Luggin, de politiechef van de stad, deze keer zien we een vrouwelijke chef. En dat pakt heel goed uit. Eens geen man, maar een vrouw aan het stuur bij de politie. Ook dit personage is hilarisch en zorgt voor een goede sfeer in het verhaal. Acteur Richard Ayoade heeft de eer om een hamster te mogen spelen. En wat voor een, professor Marmalade, een lief klein mormel die alles voor elkaar krijgt. Zijn Britse accent zorgt voor een komisch tafereel, waarbij je denkt of je hem nu serieus moet nemen of niet. Oordeel zelf maar. Ook de andere castleden dragen hun steentje goed bij. De stemmen kloppen allemaal bij de personages. En dat maakt het dan ook een erg goede animatiefilm.
 
Er is met veel zorg aan de film gewerkt. En met name de mix van 3D animatie en cartoon is erg origineel gevonden. In elke scene is er wel iets aan de hand, op zowel de voor als achtergrond. Let maar goed op de details.
 
Kijkplezier
Helemaal met het minder warme weer dat eraan komt is dit een film om van te genieten. En kan je hem zowel met de familie als met z’n tweetjes kijken. Voor iedereen zit er wel wat in. Alleen voor de echt kleine filmliefhebbers kunnen sommige scenes beangstigend zijn. Maar dat komt maar heel even voor. Verder is het gewoon genieten, zit er maar klaar voor. Veel kijkplezier. En als je de film dan gezien hebt, kan je nog verder genieten van vele extra’s. Waaronder een kijkje achter de schermen, verwijderde scenes, een alternatief begin en nog veel meer.
 
De Blu-ray bevat niet alleen de Engelse versie, maar ook de Nederlandse versie, daarin zijn onder andere te horen Gijs Naber, Frank Lammers, Nasrdin Dchar, Giovanca Ostiana en Elise Schaap.


Blu-ray

10/08/2022

Universal Pictures

Breedbeeld 16:9, 1080p

DTS-HD Master Audio 7.1 Engels, DTS-HD Master Audio 5.1, Nederlands, Engels, Frans

Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.