Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
22/07/2020

The Rental

In de spannende horrorfilm The Rental van regisseur Dave Franco zien we hoe twee koppels, Josh (Jeremy Allen White) en Mina (Sheila Vend) en Charlie (Dan Stevens) en Michelle (Alison Brie) zichzelf een vakantie gunnen voordat er weer hard gewerkt moet worden. Ze huren een enorm huis aan de kust. Wat ze niet weten is dat er iets bijzonders met het huis aan de hand is. Bij aankomst lijkt er niets aan de hand, maar er gebeuren toch wel wat rare dingen. De koppels worden opgeschrikt door geheimen van het huis en de verhuurder Taylor (Toby Huss).
Het verhaal wordt langzaam opgebouwd en heeft hierdoor een lange aanloop nodig voordat het interessant wordt. Je maakt kennis met de hoofdpersonages, maar komt verder niet heel van hun te weten. Het gaat met name om de sfeer die zal ontstaan tijdens het verblijf in het huis. Hierbij zullen de relaties tussen de koppels onder druk komen te staan. Waarbij zij ook meer geheimen van elkaar zullen openbaren.
 
Suspense
Het is de suspense en spanning die het verhaal staande houdt. De cast speelt hun rol prima, maar springen er niet uit. Ondanks dat het een vrij onbekende cast is zorgen de makers er wel in om een interessant verhaal te maken. Het is een kleine productie waarbij het huis het decor. Maar het spel blijft wel oppervlakkig. Er mist een bepaalde diepgang. Dat is jammer, want het idee is best aardig doordacht.
 
De soundtrack is op de juiste momenten aanwezig en zorgt voor de juiste sfeer. Ook de avondshots maken het verhaal spannend. Het is eerder een thriller dan een echte gruwelijke horror. Om kennis te maken met dit genre zorgt het wel voor een aangename filmavond, maar een hoogvlieger is het helaas niet. The Rental draait vanaf donderdag 23 juli in de Nederlandse bioscopen.
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.