Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
21/06/2023

The Super Mario Bros. Movie

Wie kent ze niet de beroemde loodgieters Mario (Chris Pratt) en Luigi (Charlie Day) uit Brooklyn. En nu spelen ze de hoofdrol in hun eigen animatiefilm. En iedereen is van de partij. Regisseurs Aaron Horvath, Michael Jelenic en Pierre Leduc hebben de bekende Nintendo-figuren tot leven gebracht in deze zeer leuke en originele film. We zien hoe de twee broers leven en maken kennis met hun Italiaanse familie. Ze wonen in een vrij vol huis, maar houden van iedereen. De stad is hun thuis, alleen hun loodgietersbedrijf kan nog wel wat klanten gebruiken. Alleen als ze voor een flinke klus komen te staan eindigen ze in het riool van New York. En daar ontdekken ze iets groots, een groene buis, waar zal die naartoe gaan?
Vanaf dat moment komen ze in de buis en zullen kennis maken met een compleet andere wereld. Alleen de buis zal splitsen, waarna Mario en Luigi van elkaar worden gescheiden. Luigi komt in de duistere wereld van Bowser (Jack Black) terecht en Mario zal in een kleurrijke omgeving  terecht komen. Hij maakt kennis met bijzondere paddenstoelenwezens,  een daarvan, Toad (Keegan-Michael Key) zal hem de weg wijzen en naar Princess Peach (Anya Taylor-Joy) brengen. Hij vraagt haar om hulp om zijn broer te redden van de ondergang. Alleen zal zij met Mario de strijd aan gaan tegen de boosaardige Bowser? Met alle gevolgen van dien. Het spannende avontuur zal beginnen en zit vol verassingen.
 
Zanger
De makers hebben echt een geweldige film gemaakt en het verhaal is erg origineel. Je wordt als kijker echt ondergedompeld in de wereld van Mario en Luigi. Heerlijk! Vele bekende personages komen tot leven, waarbij je als echte Mario-fan je ogen uitkijkt. Wat gebeurt er veel in elke scene en niet alleen op de voorgrond is er veel te zien, de achtergrond staat ook niet stil. Het is allemaal heel dynamisch in beeld gebracht. De muziek is ook een goede toevoeging, waarbij het bekende Mario-thema niet mag ontbreken. En Bowser ontpopt als een echte zanger. Gewoon erg leuk!
 
Ook de stemmencast die voor deze film meedoet is erg goed. Zo heeft acteur Chris Pratt zijn stem aan Mario uitgeleend. Hoor je actrice Anya Taylor-Joy als Princess Peach, gaat acteur Charlie Day helemaal voor Luigi en kruipt acteur Jack Black in de huid van Bowser. Komiek Seth Rogan mag Donkey Kong gestalte geven. Al met al erg goede en fijne acteurs die deze film tot leven hebben gebracht. En dat ook met veel passie en overgave gedaan hebben. Elke personage heeft de juiste stem gekregen. Chris Pratt en Charlie Day hebben en goede draai aan het Italiaanse accent gegeven. En Jack Black is gewoon super om te horen als kwaadaardige schurk. Het klopt gewoon allemaal. 
 
Grappen en grollen
En het verhaal bevat ook voldoende grappen en grollen voor jong en oud. Je hoeft je als ouder geen moment te vervelen en je schrikt soms ook nog van een paar scenes. Ook al heb je in het verleden niet van Mario en Luigi meegekregen het is een superleuke animatiefilm die je zeker gezien moet hebben. En zit hem gewoon lekker uit tot na de aftiteling. Als de film dan afgelopen is kan je ook nog genieten van vele extra’s, waaronder een kijkje achter de schermen, een meezing lied, interviews en nog veel meer. ‘Let’s a-go, it’s a Mario time’. Veel kijkplezier! Naast de Engelstalige versie bevat de Blu-ray ook de Nederlandstalige versie. En hier hoor je onder andere Florus van Rooijen, Thijs van Aken, Vajen van den Bosch en Marcel Jonker.


Blu-ray

21/06/2023

Universal Pictures

Breedbeeld 16:9, 1080p

Dolby Atoms en Dolby Digital Audio 7.1, Engels, Frans, Nederlands, Vlaams

Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.