20 maart 1919

20 maart 1919

The lion roars tonight

The lion roars tonight
16/09/2009
et was 20 maart 1919 toen een leeuwin in de dierentuin van Dublin beviel van een zoon: Slats. Wat het kleine welpje op dat moment echter niet wist, was dat hij vijf jaar later – bij de oprichting van de MGM-studio’s – wereldberoemd zou worden. Inderdaad, Slats was de leeuw die de eerste jaren in het logo van de studio te zien was. (zie foto)
Toch was Slats niet helemaal de eerste. In 1917 – zeven jaar voor de MGM-fusie – introduceerde de Goldwyn Pictures Corporation al een leeuw in haar logo bij de film Polly in the Circus. De verhalen over deze leeuw leiden terug naar een naamloos welpje dat in 1915 in Soedan zou zijn geboren. Verdere informatie is schaars.Slats deed dienst tot 1928 – de studio ging zelfs met hem op tournee – en hij overleed in 1936. De tweede leeuw, Jackie, was de eerste die via een grammofoon zijn brul aan het publiek kon laten horen. Een handjevol leeuwen volgde en het logo en de brul werden regelmatig aangepast tot het – voor nu – laatste ontwerp gemaakt werd dat zijn première beleefde bij James Bonds Quantum of Solace in 2008.

Eind jaren ’60 deed MGM nog een wilde zijstap door een gestileerde tekening van een leeuw als logo te gebruiken. Slechts drie films – waaronder 2001: A Space Oddyssey – werden van deze opening voorzien, waarna MGM teruggreep op de echte leeuw.

Plaats uw reactie

asMiynus0i op 06/06/2016

where buy indocin indomethacin cleocin viagra
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.