Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
26/09/2021

Tom & Jerry

Het bekende kat en muis duo Tom en Jerry is door regisseur Tim Story opnieuw tot leven gekomen in hun eigen film Tom & Jerry. Beiden zijn aanbeland in de grote stad New York. Jerry is op zoek naar nieuwe woonruimte en Tom probeert wat bij te verdienen als straatmuzikant. Als het Jerry niet lukt om een goede woning te vinden beland die in Central Park. Hier is op dat moment Tom druk met zijn pianospel als ‘blinde’ kat. Jerry verstoord dit optreden en vanaf dat moment zijn ze weer druk om elkaar achterna te zitten. Het kat-en-muis-spel is begonnen.
Droomhuwelijk
Daarnaast zien de jonge meid Kayla (Chloe Grace Moretz) die met het bezorgen en ophalen van kleding iets van werk te hebben. Helaas komt dit snel tot een eind als ze in botsing raakt met Tom. Wat nu? Ze besluit om dit te bedenken in haar vaste eetgelegenheid, The Royal gate Hotel. Tot haar verbazing komt er iemand solliciteren voor evenementmanager. Ze trekt haar stoute schoenen en werkt zich naar binnen. Ze krijgt de deze baan met veel verantwoordelijkheid en zal het droomhuwelijk van Ben (Colin Jost) en Preeta (Pallavi Sharda)moeten gaan opzetten in het hotel. Alleen wanneer Tom en Jerry zich hier ook laten zien is het aan Kayla om hun weer naar buiten te krijgen. Dit zal alleen niet zo gemakkelijk worden. Zal dit niet de weg komen te staan met het grote droomhuwelijk van Ben en Preeta?
 
De bekende tekenfilm figuren Tom en Jerry van William Hanna en Joseph Barbera zijn nu verenigd in een echte speelfilm. Waarin de makers live-action laten samen komen met 2D animatie. Deze opgave is echt met succes gelukt. Alle dieren die in de film te zien zijn, zijn geanimeerd en dat maakt het een uniek concept. Met Who Framed Roger Rabbit is het al eens gedaan. Maar met de techniek van nu is het allemaal nog realistischer. De animatie maakt echt deel uit van de echte wereld. En zien er erg goed uit. Tom en Jerry hebben de originele kleuren en hun voorkomen zoals uit de tekenfilmserie, in de film laten landen. Ook de andere dieren die te zien zijn spatten van het doek. 
 
Poppen
Er is met veel zorg en detail aan het verhaal gewerkt. Metname de kleuren zorgen voor een indrukwekkend beeld. De scenes zitten goed en vlot in elkaar. En ook de beelden zijn vlijmscherp. Het is echt een hele klus geweest om de twee en andere animaties goed te configureren met de echte acteurs. De cast heeft dan ook veelal met poppen gespeeld en zelfs in lege ruimtes. Echt knap werk. De cast speelt dan ook erg leuk. Voor Chloe Grace Moretz was dit dan ook echt wel een personage die bij haar past. Ze speelt heel natuurlijk en is overtuigend in de scenes met Tom en Jerry. Haar tegenspeler acteur Michael Pena speelt vrij losjes en grappig. Samen zijn ze een goed duo. 
 
Voor alle fans van Tom en Jerry is dit echt een must-see. Je zal echt met veel plezier naar deze film kijken. En daarbij hebben de makers ook nog een aantal bekende uit de televisie-serie in beeld laten komen. Dat maakt het dan ook een compleet plaatje, van twee vrienden die elkaar zo aardig vinden dat ze elkaar toch in de haren blijven vliegen. Veel kijkplezier! Naast de film bevat de Blu-ray nog vele extra’s, waaronder een kijkje achter de schermen, interviews, het maken van de animaties, bloopers en nog veel meer. De film is ook te zien in de Nederlandse versie, met stemmen van onder andere Mattie Valk, Kaj Gorgles, Stephanie van Eer en Steven Brunswijk.


Blu-ray

22/09/2021

Warner Home Entertainment

Breedbeeld 16:9, 1080p

Dolby Atoms en Dolby Digital Audio 5.1, Engels

Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.