Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 

01/08/2008

Uit de archieven: films die we niet hoorden te zien

Uit de archieven: films die we niet hoorden te zien

Curiositeiten met cultstatus

Curiositeiten met cultstatus
Zo veel films, zo weinig tijd. De ware filmliefhebber kent het probleem van een bloeiende filmindustrie. Wekelijks verschijnen er wereldwijd zo veel films, dat geen mens het bij kan houden. En dat zijn dan de films die daadwerkelijk verschijnen. Een bijzonder geval zijn de films die uiteindelijk de bioscoop of dvd niet eens bereiken. Met nog meer dan genoeg officiële releases te bekijken, zijn het vaak deze films die een bijzondere aantrekkingskracht hebben op het publiek. Verboden vruchten zijn immers de zoetste.

Tussen de vele rotzooi die het misschien wel verdiend om tot in de eeuwigheid geshelved te worden, zitten een paar curiositeiten die een cultstatus hebben verworven – vaak zelfs bij mensen die de films nog nooit gezien hebben. Met dank aan oplettende fans en lekkende studiomedewerkers lukt het dan nog wel eens om een verboden of simpelweg niet uitgebrachte film in de openbaarheid te krijgen. Waren het voorheen nog stiekeme videobanden die op beurzen van eigenaar verwisselden, met dank aan het internet is de verspreiding van deze bootlegs een koud kunstje geworden. Een overzicht van drie merkwaardige gevallen.
Pagina's     1     2     3     4