Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
16/12/2020

Unhinged

Het komt niet vaak voor dat er een film is met een prominente Hollywoodster als Russel Crowe en de inhoud van het verhaal wel erg flinter dun is. In het geval van de psychologische thriller Unhinged van regisseur Derrick Borte is dit helaas het geval. We zien dat de werkeloosheid in Amerika toeneemt en de bevolking meer stress heeft. Alles gaat snel en de sleur zit er goed in. Zo ook bij de alleenstaande gescheiden moeder Rachel (Caren Pistorius) die voor haar drie kinderen moet zorgen. 
Het gaat op een dag helemaal fout als het verkeer overal vast staat. Ze is al laat voor haar werk, maar moet eerst haar zoon Kyle (Gabriel Bateman) naar school brengen. Als ze eenmaal achter een auto staat die niet doorrijdt bij een groen licht, is de maat vol. Ze toetert op een zeer agressieve manier. De bestuurder in de auto (Russell Crowe) is hier niet van gediend. 
 
Hij verwacht een sorry van haar. Zelf ziet ze dan niet zo. En dan is ook bij hem de maat vol. Ze wordt schuin afgesneden door hem en vanaf dat moment zal ze niet meer van hem afkomen. Een stalkende chauffeur die het extreme geweld tegen haar zal gebruiken. Het kat-en-muis-spel is begonnen.
 
Vulkaan
Het achter elkaar aan zitten kennen we wel van andere films. Dit concept is wel leuk bedacht, maar op een gegeven moment weet je het wel. En dan nog het extreme geweld erbij dat slaat de plank wel volledig mis. De boodschap is duidelijk. Mensen worden in tijden van crisis eerder voorzichtig of kroppen veel gevoelens op die dan als een vulkaan over iemand heen komen. 
 
Ik moest wel bijna direct denken aan de Nederlandse film Bumperkleef, waar iets soortgelijks aan de hand is. Alleen nu zien we hoe Russel Crowe zich een weg baant in de huishoudens van onschuldige mensen. Het geweld is totaal zinloos. De dialogen zijn niet scherp, maar vlak en de acteurs doen hun best om de juiste emotie op het goede moment te laten toeslaan. 
 
Ook al duurt de film vrij kort, je gaat niet met een bevredigend gevoel de zaal uit. Het is zonde om een acteur als Crowe hierin te zien los gaan op de juist verdere manier. Het is een joyride met af en toe een origineel voorval, maar daarvan zitten er in deze film te weinig. Een eendagsvlieg die maar snel vergeten moet worden. Naast de film bevat de Blu-ray helaas geen extra's.


Blu-ray

16/12/2020

The Searchers

Breedbeeld 16:9, 1080p

Dolby Digital 5.1 Frans, Engels

Nederlands, Frans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.