17 april 2004

17 april 2004

Valentino en Swanson schitteren na 73 jaar

Valentino en Swanson schitteren na 73 jaar
10/01/2008
et Filmmuseum in Amsterdam brengt in 2004 een persbericht naar buiten met de mededeling dat het een gerestaureerde versie van Beyond the rocks vertonen op de Biënnale van dat jaar. Het bijzondere is dat de film al decennia lang verloren was gewaand.
Bij het doorzoeken van een collectie die door een Haarlemmer aan het museum was nagelaten een jaar eerder, stuitte men echter onverwacht op de volledige film. Eén reel van het origineel blijft helaas waarschijnlijk verloren, aangezien de Europese versie, die werd ontdekt door het museum, een stukje korter is dan de oorspronkelijke Amerikaanse versie.
 
 
Het romantische drama van regisseur Sam Wood is de enige film waarin de twee grote Hollywood-helden van die tijd – Rudolph Valentino en Gloria Swanson – samen te zien zijn. De zwijgende film uit 1922 kreeg voor zijn herpremière een geheel nieuwe soundtrack aangemeten door musicus Henny Vrienten. Na de première op 5 april kreeg de film een korte roulatie in Amsterdam. Voor internationale distributie verving het museum de Nederlandse tussentitels door Engelse. Onder andere het filmfestival van Cannes vertoonde de film in 2005.
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.