Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
25/03/2014

Veep Seizoen 2

De HBO serie Veep begint aan het tweede seizoen. Bedenker Armando Iannucci (In the loop) neemt je wederom mee in het leven van de Amerikaanse vice presidente Selina Meyer. Je kijkt achter de schermen van het kantoor waar de vice presidente zit en wat ze moet doen om zichzelf overtuigend neer te zetten in de politieke wereld. Actrice Julia Louis Dreyfus won al twee Emmy Awards voor haar rol als Selina. De mensen die voor de vice presidente werken maken lange dagen en geven echt alles om haar te steunen. Er wordt veel gepraat en hierdoor is het een hectische en drukke wereld. In dit seizoen begint het met de tussentijdse verkiezingen. Selina is in de polls erg populaire en wil hierdoor de relatie met de president versterken. Daarnaast heeft de president een nieuwe beleidsmaker Kent Davison (Gary Cole) waar zij ook een goede indruk wil achterlaten.
 
Tactisch
Het gaat alleen niet vanzelf en telkens weer komen er onverwachte situaties voor. Dan is er weer iets met een keuze die haar dochter maakt. Al met al een heftige baan en een druk bestaan. Het komt zelfs zover dat haar staf ook voor zwaar weer komt te staan. Selina weet wel hoe ze haar mannetje kan staan en speelt tactisch en slim het spel.
 
Veep is een interessante serie die je eens een andere wereld laat zien, waar je niet zo snel in de keuken kan kijken. Films waarin de president een hoofdrol speelt laten wel wat zien, maar in Veep zie je meer van de wereld achter de vice presidente. Het verhaal is vlot in beeld gebracht en laat je snel kennismaken met de karakters. In het begin is het wel even opletten wat er bedoeld wordt met sommige afkortingen, bijvoorbeeld POTUS (President of the United States) en bepaalde details.
 
Vlot en fris
De acteurs weten hun karakter met veel plezier te spelen en sluiten goed op elkaar aan. Actrice Sufe Bradshaw die de rol van secretaresse Sue Wilson speelt zorgt voor scherpe dialogen en leuke situaties. De rechterhanden van Selina, gespeeld door Anna Chlumsky (Amy Brookheimer) en Tony Hale (Gary Walsh), spelen realistisch. Zij laten niet alleen de drukte bij de staf zien, maar geven het verhaal rust door hun privé leven.
 
De lengte van de afleveringen zijn dertig minuten en kan het verhaal vlot en fris vertelt worden. Het wordt hierdoor eerder een ‘sitcom’ als The Office. Scherpe opmerkingen worden over en weer naar elkaar gegooid, dit levert een dynamisch spel op. Veep is een serie waar je snel in zit en met plezier kan volgen, ook al heb je geen kennis van de wereld van de vice-presidente of andere politieke zaken.
 
Het is wel een echte Amerikaanse serie, maar hierdoor komt de kijker meer te weten over deze wereld. Dat met een knipoog vertelt wordt. De DVD van Veep bevat naast de tien afleveringen, een aantal extra’s zoals verwijderde scenes en vier audio commentaren met de cast en crew.


DVD

26/03/2014

Warner Home Entertainment

16:9 Breedbeeld

Engels, Frans 5.1 Dolby Digital

Nederlands, Frans, Portugees, Deens, Zweeds, Noors en Fins

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.