24 maart 1996

24 maart 1996

Verhoeven en de gouden framboos

Verhoeven en de gouden framboos
27/02/2011
oor het eerst in de zestienjarige geschiedenis van de Golden Raspberry Awards (de Hollywood-prijzen voor slechtste films) verscheen een van de prijswinnaars zelf bij de ceremonie om zijn beeldje te claimen. De filmer in kwestie was Paul Verhoeven die met zijn Showgirls in elke categorie genomineerd was. Uiteindelijk won de film zeven awards en bij Worst Picture en Worst Director beklom Verhoeven het podium voor een dankwoord.
Showgirls

Overigens was Verhoeven niet de eerste Razzie-winnaar die zijn prijs in ontvangst nam. Bill Cosby (1988) en Tom Selleck (1993) gingen hem voor, maar zij kregen hun prijs op een later tijdstip, buiten de officiële ceremonie om, uitgereikt. Tom Green, Halle Berry, Michael Ferris, Sandra Bullock en J. D. Shapiro verschenen sinds Verhoeven wel nog op het podium. Ben Affleck was iets minder sportief toen hij in 2004 zijn Razzie kreeg uitgereikt tijdens Larry King Live. De man achter Gigli vond het nodig om het plastic beeldje te slopen. Uiteindelijk accepteerde hij de award niet waarna de Raspberry Foundation besloot om hem op Ebay aan te bieden. Van de opbrengst werd de ceremonie van 2005 betaald.

Showgirls zou ten slotte nog een achtste Razzie winnen toen de film enkele jaren later werd uitgeroepen tot Worst Picture of the last decade.
Plaats uw reactie

Christian op 24/03/2011

En gek genoeg vond ik de film nou ook weer niet zo bijzonder slecht. Althans - er zijn ergere films hoor! En natuurlijk grote klasse dat hij - in tegenstelling tot Affleck - gewoon het beeldje in ontvangst nam.
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.