25 oktober 1993

25 oktober 1993

Vincent Price, meester van de zwarte humor overlijdt

Vincent Price, meester van de zwarte humor overlijdt
16/09/2009
et was een droevige dag voor horrorfans: Vincent Leonard Price Jr. overleed in 1993 aan longkanker. Zijn personages, vol van zwarte humor, worden van dezelfde kwaliteit geacht als die van Christopher Lee, met wie hij zijn geboortedag deelde.
Naast acteur en schrijver was hij ook een sterrenkok. Hij schreef zelfs meerdere kookboeken voordat hij acteur werd na een studie aan de Yale-universiteit. Zijn debuut maakte hij naast Constance Bennett in Service de Luxe, waarna hij rollen speelde in klassiekers als House of Wax en House of Usher. Toch zullen de meeste mensen hem herkennen aan zijn lage, krakerige stem. Meent u deze niet te kennen, denk dan aan Michael Jacksons Thriller. Die diepe duistere monoloog, 'The evil of the thrilller....' Belletje?
 
Tim Burtons 'Vincent' wordt nog steeds als een klassieke korte film gezien door fans. In de animatie, voorzien van de stem van Price zelf, zien we hoe een jongentje gekweld wordt door zijn donkere, surrealistische gedachten. Price zei dat hij dit filmpje beter achtte dan een ster op de Hollywood Boulevard. Hieronder vindt u het filmpje om in de stemming te komen.
 
Naast rollen in Catchfire en The Offspring zagen we Price ook als de professor in Burtons Edward Scissorhands. Daarnaast was hij bevriend met cultkoning Bela Lugosi; op diens begrafenis grapte hij nog dat ze misschien beter een houten staak door het hart van het lijk konden steken, omdat Lugosi gekleed was in een cape. Ook presenteerde hij een radioshow op BBC en had hij een gastrol in de tv-Serie Batman. Zijn as werd uitgestrooid over de zee bij Malibu, samen met zijn favoriete hoed. 

Plaats uw reactie

Sukhbir op 27/10/2015

Hey Lins,Aan jullie allen, geieeicftelrd met je eerste verjaardag en hou de boel daar gezellig he9!Dank aan de inspiratie die we van jullie krijgen en op naar de tweede verjaardag!!Liefs,Nancy
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.