9 februari 1960

9 februari 1960

Voeten vegen s.v.p.

Voeten vegen s.v.p.
02/11/2007
p de meest geveegde stoep ter wereld – Hollywood Boulevard – werd op 9 februari 1960 een ster toegekend aan actrice Joanne Woodward: de Hollywood Walk of Fame begon aan zijn invulling. Enkele jaren eerder werd de straat, en een verlengde ervan, onder handen genomen door een kunstenaar die de buurt een nieuw gezicht moest geven. 2.500 blanco sterren werden er in het plaveisel gelegd.

Inmiddels zijn al deze sterren gevuld met namen van artiesten uit de film-, tv-, radio-, muziek- en theatergeschiedenis en het project is verlengd. Iedereen mag in principe een artiest nomineren, maar de selectieprocedure is streng en niet goedkoop. Enkele personen hebben de eer om meerdere sterren op hun naam te hebben staan met als topper Gene Autrey die in alle vijf de categoriën beloond werd. Het uitreiken van meerdere sterren aan één persoon is tegenwoordig echter aan banden gelegd.

Het concept van een Walk of Fame heeft veel navolging gekregen over de hele wereld. De Nederlandse equivalent van de Hollywoodse sterrenstoep kan gevonden worden aan de Schiedamse Dijk in Rotterdam waar grote namen uit binnen- en buitenland hun hand- en/of voetafdruk hebben achtergelaten.

Plaats uw reactie

Adxrenovation op 27/10/2015

It's a pluraese to find someone who can identify the issues so clearly
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.