16 oktober 1923

16 oktober 1923

Walt krabbelt en tekent

Walt krabbelt en tekent
31/10/2007
n 1923 verhuisde een jonge onbekende tekenaar, genaamd Walt Disney, richting Hollywood om zijn geluk te beproeven. Al op 16 oktober van dat jaar sloot hij een deal met een distributeur – Margaret Winkler – voor het maken en uitbrengen van een serie films over een meisje genaamd Alice dat avonturen beleeft in een cartoonwereld.

Een nieuwe studio werd ter plekke opgericht om de filmpjes te produceren en de Disney Studios waren geboren. Vanwege het partnerschap met broer Roy heette het bedrijfje eerst nog Disney Brothers Cartoon Studio, maar de naam werd al snel veranderd in het voordeel van Walt.

Na zevenenvijftig Alice-cartoons en verschillende andere projecten bleek Winkler helaas geen betrouwbare partner te zijn. Haar bedrijfje – waarvan haar man Charles B. Mintz sinds 1924 de baas was – was druk bezig om geld te verdienen achter Walts rug en dus besloten de Disney-broertjes zelfstandig verder te gaan. Niet alleen verloor Mintz in de jaren daarna zijn enige twee Oscar-nominaties aan Walt, hij zou ook een vrij roemloze dood sterven terwijl de Disney Studios uitgroeiden tot een miljardenbedrijf.

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.