Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 

21/08/2013

Woody Allens Blue Jasmine zit vol geheimen

De thema’s die Woody Allen in zijn films stopt bevatten vaak familie problemen, depressiviteit, maar er is altijd ruimte voor een lach. Zo ook in de nieuwste film van Woody Allen is Blue Jasmine. Een verhaal over Jasmine, een sociale vrouw (Cate Blanchett) die na haar stuk gelopen huwelijk een nieuw leven wil beginnen bij haar zus Ginger (Sally Hawkins) in San Francisco.
Schandaal
Jasmine is een vrolijke en opgewekte huisvrouw die geniet van haar luxe leven. Haar man Hal (Alec Baldwin) is een rijke zakenman en samen wonen ze in New York. Totdat Jasmine erachter komt dat Hal duistere zaken er op na houdt. Zodra dit aan het licht komt ontstaat er een groot schandaal rondom het echtpaar en raken zij in één klap alle luxe en aanzien kwijt.

Jasmine neemt hierna de beslissing om een nieuw leven en bestaan op te bouwen bij haar zus Ginger. Dit gaat helaas niet helemaal over rozen en zal zij veel moeten veranderen om niet terug te vallen op de alcohol en antidepressiva.

Oneliners
Blue Jasmine is alweer de negenenveertigste film van regisseur Woody Allen. In deze film heeft hij geen rol voor zichzelf geschreven en blijft buiten beeld. Dit wil niet zeggen dat er geen ‘Allen’ humor of oneliners in zitten. Deze zitten er wel degelijk in en laat het een echte Woody Allen film zijn.

In deze film zijn er diverse romances en antidepressiva te zien, wat voor een Allen film typerend is. Hij heeft de film voldoende bagage gegeven om het tot één van zijn beste films te laten zijn.

Passie
Cate Blanchett weet haar rol voldoende eigen te maken. Met veel passie en overgave duikt ze als Jasmine in het avontuur en dat resulteert in een rol die met veel plezier bekeken mag worden. Actrice Sally Hawkins is een waardig tegenspeelster van Blanchett en samen zetten ze een zussenrelatie neer zoals in een normaal leven ook gebeurt.

Scherpe dialogen vliegen door de kamer en vinden hun weg door het verhaal. Rust en humor wordt gebracht door het karakter Chili (Bobby Cannavale). Daarnaast zorgt hij ervoor dat de zussen met de feiten worden geconfronteerd. Het leuke van Woody Allen films is dat er ook kleine rollen zijn voor vaak bekende acteurs. Zo zie je onder andere acteur Peter Sarsgaard als Dwight en weet zijn rol die prima neer te zetten.

Blue Jasmine is een goed en leuk komisch drama die ook voor niet Woody Allen fans een plezierige film is om te gaan kijken. 

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.