Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

03/08/2011

World Cinema Amsterdam 2011

World Cinema Amsterdam 2011
10 augustus 2011 t/m
Amsterdam is van 10 t/m 21 augustus de plek waar u een graantje (of hele velden) van de wereldcinema kunt meepikken. En dan hebben we het niet over wat films uit Ierland, Polen of een verdwaalde film uit Oostenrijk.


World Cinema Festival Amsterdam 2011 poster40 films uit Latijns-Amerika, Afrika en Azië treft u er wel aan. Waaronder 9 films voor het competitieprogramma, waarvan enkele winnaars op de festivals van Cannes (Caméra d’Or winnaar Las Acacias) en Berlijn en films uit de onafhankelijke filmindustrie uit India in het programma Soul of India. En dat alles in Rialto en op het Marie Heinekenplein. Op dat plein gaat u trouwens gratis vier films in de openlucht beleven, als u tenminste bij World Cinema Amsterdam Open Air aanwezig bent. En uiteraard is er genoeg bezoek van de betreffende filmregisseurs.

Op 10 augustus openen ze de boel met de voorpremière van Gouden Beerwinnaar A Separation (Iran) en afsluiten doet men met het Turkse Once Upon a Time in Anatolia, winnaar van de Grote Juryprijs (Cannes 2011).

Maar voor de ongeduldigen heeft het festival echter al een vooohrproefje. Het George Gershwinplein op de Zuidas (Amsterdam) bezoekt u op 6 augustus voor een Bollywoodfilm en wie zich daarna naar huis haast, kan op Nederland 2 het Turkse Honey (Bal) meemaken op Nederland 2.

Voor meer informatie kunt u uiteraard terecht op de festivalwebsite: www.worldcinemaamsterdam.nlNaam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.