25 mei 1977

25 mei 1977

... in a galaxy far, far away

... in a galaxy far, far away
29/10/2007
ie tussen 1999 en 2005 iets heeft meegekregen van de premières van de tweede Star Wars-trilogie kan het zich bijna niet voorstellen, maar de eerste Star Wars-film ging in een magere 32 zalen in première in de VS op 25 mei 1977. Veel betrokkenen, waaronder studio 20th Century Fox, hadden weinig hoop dat de film succesvol zou worden, en Fox zou zelfs deals met de bioscopen hebben moeten sluiten om de film te slijten.

Volgens de legende was regisseur George Lucas zelfs vergeten dat zijn film de eerste vertoningsdag beleefde en vroeg hij zich af waarom er toch zo'n lange rij stond voor de bioscoop. Het enige dat Lucas zich nu nog af moet vragen is wat hij met zijn geld moet. Star Wars werd een gigantische hit, zowel in commercieel als een cultureel opzicht. Bijna 800 miljoen dollar werd er met de film alleen al binnengesleept, en dan hebben we het dus niet over de vervolgdelen en de enorme merchandise deals.

Return of the Jedi, de derde Star Wars-film en het zesde deel van het verhaal ging zes jaar later ook op 25 mei in première.

Plaats uw reactie

NYC NY long distance moving companies op 26/09/2021

Oh my goodness! Brilliant posting dude! Quite a few thanks, Even so I'm going through problems with your RSS. I don_t understand why I can_t subscribe to it. Is there any one getting identical RSS issues? Anybody who understands the answer can you kindly react? Many thanks!!
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.