Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
03/09/2010

Op een pooohstzegel...

Op een pooohstzegel...

We starten onze "Waar is Caris?" reeks (en we willen geen gezeur over deze titel...) met een postzegel. Want daar is onze Carice momenteel.

Carice van Houten

Een postzegel met een film nog wel. Kleinste Kortste Film, zoals de titel luidt van de kortste volledige speelfilm ooit. Althans zo beweert onze eigen Anton Corbijn. Want het was onze Corbijn die samen met onze Carice voor de TNT Post een postzegel met bewegend beeld mocht verzorgen. Tenminste om het beeld te laten bewegen moet u zelf bewegen, maar we kunnen niet alles hebben natuurlijk. Het is wel zaak dat u de postzegel in 1 seconde weet te kantelen, want zolang zou de film moeten duren. Mocht u de film dus niet helemaal meekrijgen, dan is het goed mogelijk dat u te snel heeft gekanteld. Voor precieze kantelinstructies kunt u terecht bij de TNT, zo vermoeden we...

Met de zogenaamde lenticulair-technologie (denkt u vooral niet dat ik weet waarover ik het heb) worden 30 verschillende afbeeldingen op een oppervlak geplaatst. Met wat gekantel ziet u die beeldjes zich dan opeenvolgen. De postzegel zou een ode zijn aan de Nederlandse film, het Nederlandse landschap en refereert aan een Kinderpostzegel uit 1951. Wij geloven dat meteen uiteraard.

Het filmpje heeft een heuse première tijdens de Jubileumavond van het Nederlands Film Festival, waarbij iedereen aanwezig kan zijn, net als onze Corbijn en Carice zelf. Mocht u dat moeten missen dan kunt u de postzegel zelf aanschaffen via www.collectvlub.nl of uw vertrouwde postzegeldealer. Tenzij u natuurlijk nummer 350.001 bent die er om vraagt, want de oplage loopt tot 350.000 stuks.
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.