Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

23/09/2010

Anneke Blok

Anneke Blok

Tragikomisch filmtalent

Tragikomisch filmtalent
Actrice Anneke Blok is op de 30e editie van het Nederlands Film Festival, dat op woensdag 22 september van start gaat, Gast van het Jaar. Blok wordt gedurende het festival extra in het zonnetje gezet met vertoningen van haar films in een speciaal programma, gesprekken en een aantal projecten van haar keuze worden aan het publiek getoond. Wij lichten haar mooiste, wat onbekendere filmrollen uit.

Anneke Blok in Alles Stroomt
Alles Stroomt

Anneke Blok (Rheden, 1960) deed de Academie voor Expressie in Kampen en studeerde daarna aan de Arnhemse Toneelschool.  In eerst instantie richtte ze zich vooral op toneel. In 1989 verbond ze zich aan het net opgerichte De Trust, dat later de Theatercompagnie zou gaan heten. Op toneel speelde zij de meest uiteenlopende rollen: van godin Athene in Sophocles' Ajax tot Gina in Hendrik Ibsens De Wilde Eend. Hoewel Blok ook al een hele tijd actief is in de filmwereld - al in 1989 speelde ze in de korte film Uw Mening Graag, waarmee ze haar eerste Gouden Kalf binnenhaalde- kent het grote publiek haar vooral van rollen die zij later in haar carrière speelde. Een greep: De juf in zowel  Het paard van Sinterklaas (Mischa Kamp, 2005) als het vervolg Waar is het paard van Sinterklaas? (Mischa Kamp, 2007) , Simone in  Alles is Liefde (Joram Lursen, 2007) en de moeder van Michiel in Oorlogswinter (Martin Koolhoven, 2008). Maar dat zijn de bekendere verschijningen van Blok. Wij pikten er een drietal films uit die juist minder vaak aan bod komen,  om zo de actrice Anneke Blok nader te belichten.
Pagina's     1     2     3     4    
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.