Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

23/09/2010

Anneke Blok

Anneke Blok

Hysterische kunstenares

Hysterische kunstenares
Zus&Zo

Zus&Zo gaat over drie zussen die er alles aan doen dat hun broer (Jacob Derwig) niet trouwt met Bo (Halina Reijn). Wanneer hij trouwt zal hij namelijk eigenaar worden van het Portugese hotel dat de familie bezit. De zussen vinden dat zij recht hebben op het hotel en mengen zich in het leven van hun broer, waarbij ze zichzelf en elkaar nogal tegen komen.

Blok speelt de rol van Wanda, een van de drie zussen waar deze tragikomedie van Paula van der Oest om draait. Geen moederrol dit keer: Wanda is een chaotische,ongelukkige kunstenares en als enige van haar zussen kinderloos. Haar zussen vinden haar warrige, vrijgezelle leven onbegrijpelijk. 'Het zal jou allemaal wel niet interesseren, jij leeft alleen voor jezelf en jouw kunst,' spreekt haar oudste zus Michelle tijdens een van de vele discussies die de zussen met elkaar voeren. Wanda heeft een affaire met Hugo, de man van haar zus Sonja. Een wraakoefening: Sonja ging er in de puberteit vandoor met een jongen waar Wanda verliefd op was.

Wanda haalt het beste in Blok naar boven. Haar blonde, stijle haar heeft plaatsgemaakt voor een warrig krul kapsel. Niet de licht tragische blik die we van haar gewend zijn, maar een venijnige blik.  Met scherpe stem slingert ze snedige opmerkingen  - over aanstaande schoonzus Bo: "We moeten haar verdrinken, dat is voor iedereen het beste"- het verhaal in.

Wanda is een beetje sneu, maar vooral grappig en scherp. Het is te hopen dat deze rol, al is 'ie bijna tien jaar geleden gespeeld, het voorland voor meer van dit soort types is. We zien Blok zelden zo en dat is jammer.

Pagina's     1     2     3     4    
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.