Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 

Tuurlijk weten wij wel waarover we praten (soms dan...), maar er zijn er altijd bij die het toch echt beter weten. Dan kunnen wij wel een pooohging wagen, maar het is nog beter dan te rade te gaan bij de echte kenners. Of zoals wij dat bezigen: De Cooohnnaisseurs.

Tuurlijk weten wij wel waarover we praten (soms dan...), maar er zijn er altijd bij die het toch echt beter weten. Dan kunnen wij wel een pooohging wagen, maar het is nog beter dan te rade te gaan bij de echte kenners. Of zoals wij dat bezigen: De Cooohnnaisseurs.

25/01/2011

De cooohnnaisseurs: IFFR 2011

De cooohnnaisseurs: IFFR 2011

Drie tips van programmeur Peter van Hoof

Drie tips van programmeur Peter van Hoof
Tuurlijk geven wij ook tips weg voor het aankomende IFFR (26 januari t/m 6 februari), maar het voegt natuurlijk wel wat toe als de echte kenners (of zoals de Franse Filmoramezen zouden zeggen: de cooohnnaisseurs) een woordje doen.

Te beginnen met een van de programmeurs van het festival, Peter van Hoof. Met zijn wortels in de onafhankelijke cinema was hij betrokken bij Filmhuis Cavia en Cinema de Balie, daarnaast is hij een van de stichters van Stichting de Filmbank. Voor het IFFR is hij verantwoordelijk voor de shorts (tezamen met Juliette Jansen, Sacha Bronwasser, Erwin van ’t Hart, Peter Taylor en Theus Zwakhals) en de selectie van films uit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

We vroegen Peter wat zijn tips voor het festival waren en kregen veel meer dan dat te horen. Zoveel dat het zonde zou zijn als we ons er verder mee zouden bemoeien:

Het mooie van het Filmfestival is dat het niet één maar eigenlijk 7 of 8 festivals zijn, samen onder een dak. Wie 10 dagen documentaire kan kijken kan in R'dam terecht. Het zelfde voor 10 dagen wereldcinema of 10 dagen aanstaande art house hits 2011. Voor mijn tips wil ik graag aandacht besteden aan een onderbelichte hoek van het IFFR: de Korte Film.

Tijdens de eerste 5 dagen van het festival (do 27 t/m ma 31 jan) vertonen we, geconcentreerd op één locatie: in 4 zalen van het nieuwe LantarenVenster theater op de Kop van Zuid. Van 's ochtends vroeg tot in de nacht in totaal bijna 400 korte films. Verdeeld over meer dan 50 verzamelprogramma's en daarnaast als voorfilms bij een groot aantal speelfilms.
Alles komt voorbij: animaties, documentaire, meer experimentele films, videokunst, korte fictiefilms. Alles in de lengte tussen 1 en 60 minuten heeft zijn thuisbasis net aan de andere kant van de Erasmusbrug.

En voor wie dit alles tijdens deze eerste 5 dagen gemist heeft krijgt nog een tweede kans: op zaterdag 5 februari sluiten we de Korte Film vertoning af met een Korte Film Marathon: van 's ochtends 10.00 tot 01.00 's nachts vertonen we, non-stop, nogmaals de belangrijkste hoogtepunten uit het Shorts programma van 2011.
 
Uit dat enorme aanbod wil ik drie tips halen:
 
Dissolution
Indiaase korte documentaire Dissolution

India is geen land maar een werelddeel, met een filmtraditie die veel rijker is dan de Bollywoodfilms die we hier wel eens voorbij zien komen. Onder de titel South Asian Shorts hebben we 4 programma's samengesteld met bijzondere korte films uit India, Pakistan, Sri Lanka en Bangladesh. Veel van de makers zijn aanwezig om over hun werk te vertellen.

Nathaniel Dorsky Nathaniel Dorsky (zie rechts) is een van de laatste iconen van de Amerikaanse Avangarde. Voor de liefhebbers van wat meer abstracte films een unieke kans om bijna al de films van deze meester te zien met een bijzondere toelichting van de maker zelf. Prachtige verstilde filmische overpeinzingen. Elke dag om 16.00 uur in LantarenVenster 6.

Naast films ook enkele bijzondere live optredens in LantarenVenster, in twee afleveringen Films & Performances. Op vrijdag 28 januari om 22.30 naast enkele films een verpletterend optreden van de Rotterdamse band Coolhaven. Op zondag 30 januari om 22.30 een eenmalige performance van filmmaker Joost Rekveld met live muziek van Yannis Kyriakides en Andy Moor (The Ex).Plaats uw reactie

asetqwg2yq op 27/10/2016

atenolol levaquin example here singulair medicine stromectol online cipro 500mg + best prices hydrochlorothiazide 12.5mg
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.