Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

09/02/2012

Warme gedachten voor de Eskimoooh's

Warme gedachten voor de Eskimoooh's
10 februari 2012
Alleen al wegens de naam wil je eraan meedoen... Warme Truiendag (geen Koude Truiendag, maar Warme Truiendag; voor Koude Truiendag zouden vast ook minder mensen te vinden zijn). Een initiatief van de Vereniging Klimaatverbond Nederland om te herdenken dat we ons aan het Kyoto-verdrag hebben verbonden om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

Lars and the Real Girl
Lars and the Real Girl: Lars weet van warme truien...

Idee achter de warme trui is natuurlijk dat u dan de verwarming een beetje met rust laat. Volgens knappe knoppen bespaart u per graad vermindering, 7% energie en dus ook 7% CO2 uitstoot. Maar ja, dan zit je maar op die bank met die trui, want niemand gaat natuurlijk naar buiten met zo'n Mart-Smeets-trui, behalve Mart Smeets zelf. Dus heeft Video-On-Demand aanbieder Ximon bedacht dat zij ons en u gaan trakteren op een gratis film. En dan wel eentje die een beetje aansluit bij het onderwerp en die u nog iets bijbrengen ook.

The Last days of Shismaref van onze eigen Jan Louter toont hoe de Inupiaq-Eskimo's de eerste slachtoffers zijn van de klimaatveranderingen die hun vredige eiland doet verdwijnen in de zee.

The Last Days of Shismaref
The Last Days of Shismaref

Morgen, 10 februari, kunt u The Last days of Shismaref 24 uur lang gratis online zien. Ziet u hiervoor de link hieronder. En mocht u daarna de smaak te pakken hebben: Silent Snow, http://www.silentsnow.org/, is eveneens een Nederlandse docu (van Jan van den Berg) die ook toont hoe de Eskimo's te kampen hebben met onze levenswijze.

The Last Days of Shismaref op Ximon.nl

PS: Mocht u zich nu druk maken om de energie die het kost om de film te kijken: u kunt natuurlijk overschakelen op groene stroom voor zover u dat nog niet had gedaan! Gaan wij er voor het gemak even vanuit dat Ximon zelf ook op 'groene' servers draait...
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.