Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 


Tuurlijk weten wij wel waarover we praten (soms dan...), maar er zijn er altijd bij die het toch echt beter weten. Dan kunnen wij wel een pooohging wagen, maar het is nog beter dan te rade te gaan bij de echte kenners. Of zoals wij dat bezigen: De Cooohnnaisseurs.

Tuurlijk weten wij wel waarover we praten (soms dan...), maar er zijn er altijd bij die het toch echt beter weten. Dan kunnen wij wel een pooohging wagen, maar het is nog beter dan te rade te gaan bij de echte kenners. Of zoals wij dat bezigen: De Cooohnnaisseurs.

24/02/2012

De Cooohnnaisseurs: Oscars 2012 IV

De Cooohnnaisseurs: Oscars 2012 IV

De Oscars, het is voor velen gissen. Zelfs voor ons... Wij zelf kunnen u dus helaas niet op weg helpen met uw keuzes bij uw vooorspellingen. Maar wij kunnen wel te rade gaan bij de echte kenners en vragen wat zij vooorzien. Of de Oscar Academyleden het dan vervolgens bij het rechte eind hebben dat is dan weer afwachten. Eerder vroegen we al naar de wijze wooorden van Lawrence Kelatow, Ton Roosendaal en Sander Vos en we sluiten af met de vooorzienende blik van animator Junaid Chundrigar.

Imajunation

Junaid Chundrigar trakteert op animatie via zijn Imajunation. Zo heeft hij ons o.a. al de clip voor Nergens Zonder Jou (Guus Meeuwis en Gers Pardoel), maar ook diverse korte films (Een Slaapverhaaltje van Witte, What Goes Up... en Sheeped Away) voorgeschoteld. En terwijl ik dit stukje schrijf, is Chundrigar druk doende met een nieuwe korte film The New Kid. Toch vond hij nog even tijd ons te vertellen welke feature en korte animatiefilms de Oscar mee gaan nemen. En om het mooi af te sluiten, doet Chandrigar ook nog even zijn vooorspelling voor Beste Film van de hand.

"Animated Feature Film
Op
Chico & Rita na, heb ik genoten van alle films in deze categorie. Puss in Boots had mij aardig verrast maar visueel stak Kung Fu Panda 2 voor mij met kop en schouders boven de rest uit. Vooral qua kleurgebruik en choreografie (de gevechten) vond ik die film erg mooi. Toch denk ik wel dat de Oscar naar Rango gaat.

Animated Short Film
Ik heb
La Luna vorig jaar zomer al gezien op het Annecy animatie filmfestival en die viel mij eerlijk gezegd een beetje tegen. Een lief verhaaltje maar wel een beetje simpel vergeleken met de geniale shorts die Pixar eerder heeft gemaakt (Presto blijft voor mij de topper). Ik hoop dat deze award gaat naar The Fantastic Flying Books of Mr Morris Lessmore maar eerlijk gezegd is het voor mij elk jaar weer een pure goook, deze categorie.

Best Film
Ik weet bijna zeker dat dit een harde strijd gaat worden tussen de twee films die gaan over het ontstaan van filmtechniek;
The Artist en Hugo. The Artist spreekt mij dan meer aan vanwege mijn animatie achtergrond. Ik heb mij geen moment verveeld in deze prachtige film waarin alles zonder dialoog wordt overgebracht. "

Verbinski hadden we natuurlijk al gebeld, Pixar is voorbereid op een teleurstelling en de mensen achter The Artist hebben we de feestzaaltjes alvast laten boeken.... Zondag gaan ze het allemaal vernemen.

Plaats uw reactie

Judithdow op 02/01/2017

cost of abilify revia buy suhagra atenolol chlorthalidone viagra pill doxycycline
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.