Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
24/01/2018

Mother!

De psychologische en hersen-krakende thriller mother! van regisseur Darren Aronofsky is even iets anders. Iets totaal anders. Je wordt als kijker in het verhaal gezogen en kijkt mee over de rug van de moeder die samen met haar man in een bijzonder huis woont. Zij heeft dit gebouw namelijk opnieuw opgebouwd vanuit het as. Hij heeft hier namelijk zijn vorige vrouw tijdens een brand verloren. Hij is schrijver en deze plek moest en zou van hem opnieuw moeten gaan leven en ademen. Dat is haar ook zeker gelukt, alleen is alles wel zoals het is. Helemaal als er wildvreemden voor de deur staan.Ook al ziet alles er prima uit, het leven van moeder (Jennifer Lawrence) en haar man (Javier Bardem) is niet helemaal in orde. Er zit een dubbele laag onder hun leven. Die naarmate het verhaal vordert steeds zichtbaarder wordt. Helemaal als op een avond een gepensioneerde arts (Ed Harris) voor de deur staat. Hij dacht dat het een pension is. Hij biedt hem een drankje en een slaapplaats aan. Alleen zijn vrouw is het daar helemaal niet mee eens.

 

Gespannen
Dat is ook de tegenstrijdigheid van hun karakters. Zij zit graag in haar eigen wereld, waar het moet lopen zoals zij het plant. Hij is meer een mens die er voor iedereen wil zijn en iedereen op hun gemak wil stellen. Enige tijd later komt ook de vrouw (Michelle Pfeiffer) van de arts aan de deur. Zij steekt graag overal haar neus in en ondervraagt  vrij vaak. Dit resulteert in een onaangename en gespannen sfeer. Helemaal als de zonen van de twee ook nog eens hun huis binnenkomen en dit nogal wat ellende met zich mee brengt.

 

Deze duistere en enigszins vage film laat zien hoe een mens bepaalde waanbeelden en psychoses naar boven kan brengen en een nachtmerrie kan worden. De regisseur gaat helemaal los als het gaat om verschillende gevoelens en sferen met elkaar een dans aan te laten gaan. En daarbij danst de camera om de hoofdpersonages heen. Met veelal vloeiende bewegingen zien we hoe een stel de regie over hun gevoelens kwijt raakt. Ze zijn samen, maar ook weer alleen. En zodra er invloeden van buitenaf op hun afkomen wordt de relatie beïnvloed. Het gat uit balans en er komt onrust.

 

Onnatuurlijk
Dit alles wordt letterlijk in beeld en geluid vertaalt. Waarbij de acteurs op een sublieme wijze acteren om deze rare en onnatuurlijke situaties te uiten. Als kijker weet je even niet zo goed te omschrijven wat je nu eigenlijk ziet. In het begin lijkt er een structuur aanwezig te zijn in het verhaal, maar naarmate de sfeer verandert, verdwijnt de heldere filmtaal die er is. Het wordt een kunstzinnige beeldtaal die de cast uitdaagt om buiten hun comfortzone te komen. De makers hebben dit best goed weten te verbeelden, maar raken op sommige momenten ook wel even de weg kwijt.

 

Het huis is eigenlijk de motor van het verhaal. Hierin zit alles en speelt alles zich af. Mother! is een bijzonder verhaal. Waarbij de titel eigenlijk al voldoende vertelt. De moeder van het huis, het kind en van alles. Ga deze film gewoon zien, want het is een belevenis die je na afloop laat nadenken over wat er nu eigenlijk vertelt is en wat je hebt gezien. Laat het je overkomen, veel plezier. Naast de film bevat de Blu-ray nog vele extra’s, waaronder een kijkje achter de schermen, diverse interviews, het decor en verwijderde scenes.

 Blu-ray

24/01/2018

Universal Pictures

Breedbeeld 16:9 1080p

Engels Dolby Atmos, Frans, Dolby Digital 5.1

Nederlands, Frans, Engels en Duits

Plaats uw reactie

CharlesMolla op 30/06/2020

светодиодный экран
аренда светодиодного экрана
светодиодный экран купить
светодиодный экран цена
светодиодный экран led
разрешение светодиодных экранов
уличный светодиодный экран
светодиодные экраны москва
светодиодные экраны типы
светодиодный экран ради помещений
светодиодные экраны размеры
hd светодиодные экраны
аренда светодиодного экрана

8-800-550-2316
info@screen-led.ru
150003, РФ, г. ЯРОСЛАВЛЬ, ул. ПОЛУШКИНА РОЩА, д. 9, оф. 4
Сложнее всего начать действовать, все остальное зависит только от упорства. https://helloworld.com:h=12dc5ca5796960c5ce768eb65f6cb757: op 24/08/2020

Сложнее всего начать действовать, все остальное зависит только от упорства. https://helloworld.com:h=12dc5ca5796960c5ce768eb65f6cb757:
ClezeripLover op 08/08/2022

ClezeripLover op 27/11/2022

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.