Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
26/10/2020

The Hunt

In de dodelijke triller The Hunt van regisseur Craig Zobel zien we hoe een aantal elitaire Amerikanen een paar dagen gaan jagen in de bossen. Niet op dieren, maar op een groep mensen. Zij hebben hun meegenomen naar een afgelegen plek nabij een landhuisje. Het doel is om uiteindelijke alle prooien te doden. Niet alleen de jagers hebben wapens, maar ook de opgejaagde krijgen de keuze om een wapen te nemen om zichzelf te verdedigen. De elite wordt geleid door Athena (Hilary Swank), een pittige zakenvrouw. Zij wordt bijgestaan door een aantal collega’s. Het spel is gebaseerd op het verhaal Animal Farm van George Orwell. Laat de jacht maar beginnen.
Wat zij niet weten is dat er een bijzondere vrouw in de groep slachtoffers rond loopt. Zij heeft de bijnaam ‘Snowball’, maar ze heet Crystal (Betty Gilpin) en laat zich niet gemakkelijk ten prooi vallen. Op een slimme manier omzeild zij vele aanvallen en komt sterk terug. En dat had de tegenstander niet verwacht. Vanaf dat moment is er voor haar nog maar een doel, de eind baas doden en naar huis gaan. Dit gaat alleen niet helemaal zonder kleerscheuren.
 
Voetstuk
Deze film komt weer uit de stal van Blumhouse Productions en geeft eens een andere kijk op hoe de elite naar de lagere bevolkingsschaal kijkt. Ze jagen letterlijk op hun en het maakt ze niet uit of ze hun dood maken. Ze worden er niet eens voor gestraft. Althans in dit verhaal krijgen ze het wel moeilijk. Het is leuk om te zien dat actrice Hilary Swank eens een andere kant van zichzelf laat zien. Een sterke vrouw die zich niet van haar voetstuk laat slaan. 
 
Tegenover haar staat actrice Betty Gilpin die tevens een sterke bijdrage levert aan het verhaal. Je krijgt medeleven met haar en wil dat ze hoe dan ook dit afslachtende spel overleefd. Als ze beiden oog in oog met elkaar komen te staan zien we interessante scenes en een mooi schouwspel ontstaan.
 
Slachtfilm
In het begin denk je wel even, waar zit ik nu naar te kijken. Naarmate het verhaal vordert merk je dat het geen standaard slachtfilm is. Ook al gaan er veel mensen op originele wijze dood, het verhaal pakt je wel. Helemaal als de hoofdrolspeelster haar intrede doet. Zij is een echte overlever, een soort G.I. Jane. De actiescènes zitten vlot in elkaar, waardoor het verhaal niet verveelt. 
 
Door dit type film wordt je zeker even uit de realiteit gehaald om even achterover te zitten en te kijken naar deze vermakelijke film. Geniet ervan. Naast de film bevat de Blu-ray nog vele extra’s, waaronder een kijkje achter de schermen, diverse interviews en het maken van de speciale effecten en nog veel meer.


Blu-ray

07/10/2020

Universal Pictures

Breedbeeld 16:9, 1080p

Dolby True HD 5.1 Engels

Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.