Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
16/12/2020

Blood and Money

In het actiedrama Blood and Money (Allagash) van regisseur John Barr zien we hoe gepensioneerd veteraan Jim Reed (Berenger) alleen in het noorden van het plaatsje Maine in de bossen aan het jagen is. hij loopt eigenlijk weg van zijn verleden en woont in een camper. Het is een eenzaam leven dat hij leidt. Af en toe komt hij wel onder de mensen in de kroeg of diner. Doet dan een praatje met de bediening. Ook als hij gaat jagen moet hij zich melden bij het betreffende checkpoint, zodat men weet dat er jagers zijn. het gebied beslaat ruim 12.000 vierkante kilometer. Jim kent het gebied vrijwel op zijn duimpje en komt er al heel lang. 
Als hij op de radio te horen krijgt dat er een overval is gepleegd in een casino in de buurt doet het hem eerst niets. Maar als hij tijdens het jagen iets ontdekt, een dode vrouw en een tas met geld, worden de rollen omgedraaid. Hij zal zelf uit moeten kijken of er niemand op hem schiet. Vanaf nu zal hij moeten overleven en ondanks zijn leeftijd en ziekte niet alleen de kou, maar ook deze criminelen moeten trotseren.
 
Actie
Deze film bestaat eigenlijk uit twee delen. Een verhaal in het eerste deel en de actie in het tweede. Hierdoor ontstaat er een gek iets, want je denkt in het begin, waar zal dit verhaal heen gaan, er zit een goede opbouw in. Er zijn veel dialogen en we maken kennis met een ex-veteraan op leeftijd die nog graag jaagt. De makers raken in het tweede deel de weg dan een beetje kwijt. Met als gevolg de vele dialogen die het verhaal staande hielt zijn er niet meer. Nu zien we alleen maar actie en sfeerbeelden van het mooie uitgestrekte en beboste gebied van Maine met sneeuw bedekt. 
 
Dat is jammer, want hierdoor wordt het verhaal en de acteerprestaties naar beneden gehaald. Het wordt dan meer een televisiefilm dan een speelfilm. Acteur Tom Berenger zorgt met zijn sterke voorkomen dat een man op leeftijd zeker kan presteren. De scenes die hij heeft met actrice Kirsten Hager maken het verhaal interessant. Regisseur John Barr heeft niet alleen de regie op zich genomen, maar heeft ook het script geschreven en een deel van camerawerk gedaan. De beelden en scenes zien er goed uit, hier is veel zorg aan besteed is.
 
Winters gevoel
Maar over het algemeen wordt het helaas geen hoogvlieger. Mede door het achter elkaar aan rennen en de vele voorspelbare gebeurtenissen brengt deze film niet veel nieuws, behalve dat Tom Berenger nog steeds kan acteren en een stoere gast is. De natuurbeelden geven je wel een winters gevoel en daarvoor is het wel de moeite waard om dat te zien. Naast de film bevat de Blu-ray helaas geen extra’s.


DVD

25/11/2020

The Searchers

Breedbeeld 16:9, 1080p

DTS-HD Master Audio 5.1, Engels

Nederlands, Frans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.