Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
03/02/2021

Archenemy

In de actieheldenfilm Archenemy van regisseur Adam Egypt Mortimer zien we Max Fist (Joe Manganiello) een held van een andere planeet die op de aarde is beland, doordat hij door zijn volk en ex-vrouw en tevens aardsvijand Cleo (Amy Seimetz) met behulp van een machtig wapen was verbannen. Hij leeft hier in de schaduw van de stad. Op een dag wordt hij door een jonge man, Hamster (Skylan Brooks), ontdekt. Hij krijgt een rubriek in een bekend online magazine. Dit komt Fist goed uit, want zal hij door Cleo op deze manier gevonden worden om zo zijn wraak te nemen op wat ze hem hebben afgenomen.
Het wordt nog ingewikkelder als hij Indigo (Zolee Griggs) gaat helpen. Zij is de vriendin van Hamster, maar komt in een benarde situatie te zitten. Fist komt te hulp en zorgt voor een groot bloedbad. Kan hij deze stad overleven met zijn nieuwe vrienden of zal het kwaad zegevieren.
 
Verslapt
Deze film zit in het begin nog leuk in elkaar, waarbij realiteit en animatie met elkaar worden vervlochten. Alleen naarmate het verhaal vordert verslapt de aandacht en zien we alleen nog maar een kat-en-muis-spel met weinig diepgang. Dat is jammer want er had meer in kunnen zitten. De animaties zien er ook niet echt verbluffend uit en de soundtrack laat een drukkend eentonig thema horen.
 
De cast doet zijn best, maar het springt er gewoon niet uit. Het is een actiefilm met een held die niet echt een held is. Of toch wel? Althans hij is het wel op zijn eigen planeet, maar op de aarde heeft hij de speciale krachten niet. Acteur Joe Manganiello die het verhaal draagt komt wel overtuigend over. De macho-man, die ook een klein hartje heeft. Die zichzelf graag voor een auto gooit. Hij staat er in elke scene, sterk en stoer. De overige acteurs stralen wel in het verhaal, maar zijn bij vlagen overtuigend. Het verliest daardoor zo nu en dan zijn kracht om de aandacht van de kijker vast te houden. 
 
De soundtrack is ook vrij heftig met veel dreunende beats die de sfeer eerder dramatisch maken dan heldhaftig. Helaas is Archenemy geen hoogvlieger en zal het bij dit verhaal hopelijk blijven. Ook al is Elijah Wood een van de producenten. Mocht je eens echt niets te doen hebben en niet meer weten wat je wil kijken, probeer het dan met deze film, want er zitten wel een aantal leuke vechtscènes in die het goed maken. Naast de film bevat de Blu-ray helaas geen extra’s.


Blu-ray

20/01/2021

The Searchers

Breedbeeld 16:9, 1080p

Dolby Digital 5.1 Engels, Frans

Nederlands, Frans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.