Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
09/05/2021

The Little Things

In de thriller The Little Things van regisseur en scriptschrijver John Lee Hancock zien we hulpsheriff Joe Deacon (Denzel Washington) uit Kern County, die een vrij simpele opdracht krijgt. Het ophalen van bewijsmateriaal in Los Angeles. Alleen als hij daar aankomt en het materiaal nog niet is vrijgegeven raakt hij betrokken bij een moordzaak. Deze wordt geleid door Jim Baxter (Rami Malek) en vraagt of Deacon hem wil helpen met deze zaak. Het gaat om het werk van een seriemoordenaar. Het wordt helemaal fraai als blijkt dat de moorden in verband staan met een zaak waar Deacon vijf jaar geleden aan werkte. De dader is dus nog steeds niet gepakt.
Als Deacon besluit om mee te werken aan deze zaak benadrukt hij dat het zien van de kleine dingen in een moordzaak kan leiden tot een oplossing of het kan jezelf benadelen. Al snel is er een een verband te zien bij de laatste moord. Dit brengt ze bij Albert Sparma (Jared Leto), hij wordt als verdachte gezien, maar er is nog geen bewijs. Ze besluiten om hem te gaan volgen, maar dat gaat niet zonder gevaar. 
 
Kapot
Deze goed doordachte en uitgewerkte politiethriller laat eens een andere kant van een moordzaak zien. Namelijk wat een zaak doet met de psychische gesteldheid van de rechercheurs die onderzoek doet. Wat er in hun hoofden allemaal omgaat en dat zij het mee naar huis nemen. Het achtervolgt ze, helemaal als ze een zaak niet kunnen oplossen. Alsof dat zij dit gewoon maar moeten slikken en doorgaan. Het is eigenlijk heel ongezond, waardoor huwelijken en relaties er zelfs onder gaan lijden of zelfs kapot gaan. Dat is wat regisseur John Lee Hancock met dit verhaal heeft weten te vertellen. En dat is goed gelukt, want je ziet meestal alleen maar dat alles van een leien dak gaat. In de werkelijkheid is dan helemaal niet zo.
 
Acteurs Denzel Washington en Rami Malek zijn een perfect duo. Washington heeft natuurlijk al menig politierol mogen spelen en Malek is hierin nieuw. Dat zorgt voor een fris en goed spel tussen de twee. Washington doet wederom zijn ding zoals we die gewend zijn. Waarbij zijn voorkomen al duidelijke beeldtaal spreekt. Hij is er gewoon en met zijn lichaamstaal en manier van het overbrengen van de dialogen elke scene die hij heeft interessant is. Malek gaat hier goed mee om. Dat levert interessante scenes op met de twee acteurs. 
 
En zodra acteur Jard Leto zich bij deze twee voegt wordt het nog interessanter. Leto speelt erg goed en zorgt ervoor dat zijn personage iets mysterieus heeft. Samen maken ze het verhaal compleet en brengen het op een hoog niveau. Daarnaast draagt de sfeer en de soundtrack bij aan het juiste gevoel dat je als kijker moet krijgen bij het zien ervan. Het verhaal zit gewoon goed in elkaar en komt goed over op de kijker. Ga deze film gewoon zien! Heel veel kijkplezier. Naast de film bevat de Blu-ray als extra een korte reportage over Denzel Washington en een kijkje achter de schermen.


Blu-ray

05/05/2021

Warner Home Entertainment

Breedbeeld 16:9, 1080p

DTS-HD Master Audio 5.1 Engels, Dolby Digital Audio 5.1, Engels, Frans

Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans

Plaats uw reactie

Jameshox op 21/05/2021

Mumbai News & Coronavirus Cases & Live Updates - Check the latest Mumbai news, coronavirus headlines & breaking news about Mumbai, Corona virus, .

Gang
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.