Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
27/05/2021

City of Lies

In de misdaadthriller City of Lies van regisseur Brad Furman zien we het op waargebeurde verhaal van de vermoorde rapper Noctoriuos B.I.G. (Christopher Wallace) die op 9 maart 1997 na afloop van een feest met zes kogels in zijn auto vermoord werd. Deze beruchte moord en die van rapper Tupac Shakur is tot op de dag van vandaag nog steeds niet opgelost. De zaak loopt nog steeds, want tijdens het onderzoek bleek dat er binnen de Los Angeles Police Department (LAPD) er niet volgens het boekje gewerkt werd. Dit is door rechercheur Russell Poole (Johnny Depp) en journalist Jack Jackson (Forest Whitaker) aan het licht gekomen. Gebaseerd op het boek Labyrinth van schrijver Randall Sullivan.
Niet alleen binnen de LAPD zit geen zuiver koffie, maar ook het platenlabel Bad Boy Records, waar de rappers onder contract liepen, was berucht om de criminele organisatie Death Row. Agenten waren hier ook bij aan gesloten, waardoor het vrijwel onmogelijk is om de daders te pakken. Het is met name vervelend voor de familie dat zij geen gerechtigheid hebben gezien voor de moord op Christopher Wallace. En ook de verdeeldheid tussen zwart en wit ligt in deze stad ver uit elkaar. Dit is eigenlijk een zwarte bladzijde uit de geschiedenis van de politie-eenheid in Los Angeles. 
 
Realiteit
De makers hebben dit verhaal op een zeer mooie wijze in beeld gebracht. Waarbij echte beelden afgewisseld worden met de nagespeelde realiteit. Aan de hand van een interview die de journalist voert met de rechercheur die destijds de zaak leidde wordt het verhaal vertelt. Dat wordt dan ook door twee sterke acteurs Whitaker en Depp neer gezet. 
 
We zien nu ook weer eens dat Johnny Depp zeker een goede acteur is en hoge ogen gooit bij de kijker. Zijn spel, lichaamstaal en de overtuigende dialogen geven hem weer de kans om alles uit zichzelf te halen. En dat is zeker gelukt. Acteur Forest Whitaker laat zich ook van zijn beste kant zien. Hij weet de kijker ook te boeien en laat met name met zijn voorkomen zien wat een geweldig acteur dit is. Samen dragen ze het verhaal. De sfeer is ook erg goed neergezet, waardoor je echt in het verhaal wordt gezogen. En klinkt er regelmatig stevige hiphop en rap door je geluidsinstallatie.
 
Dossier
Deze film moet gezien worden, niet alleen vanwege het feit dat het laat zien hoe het er bij de LAPD aan toe ging in de jaren ’90, maar dat een moordzaak als deze in een doofpot terecht kwam en er tot op heden nog steeds geen dader is gevonden. Daar is het de makers zeker in gelukt om dit gevoelige dossier openbaar te maken en te laten zien hoe dit allemaal in relatie met elkaar staat. En dat de ‘gewone’ rechercheur het niet gegund wordt om de dader te pakken. Een sterke film en een thema dat nog steeds actueel is. Een must-see! City of Lies is vanaf nu te zien via Video-On-Demand en vanaf 11 juni 2021 verkrijgbaar op DVD en Blu-ray.


DVD + Digital Copy

27/05/2021

Dutch FilmWorks

Breedbeeld 16:9, 1080p

Dolby Digital 2.1 Engels

Nederlands

Plaats uw reactie

BestFloab op 29/05/2021

What are the vanquish search truck accident lawyer dallas on spider's web
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.