Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
01/10/2021

The Protégé

In de nieuwe film The Protégé van regisseur Martin Campbell zien we hoe Anna (Maggie Q) in Vietnam haar familie ziet vermoord worden. Ze wordt opgevangen door de huurmoordenaar Moody (Samuel L. Jackson) die door andere huurlingen wordt omgelegd. Als Anna daar achter komt wil ze wraak nemen op degene die dit gedaan heeft. Moody heeft haar wel alvast een hint gegeven, Edward Hayes, (David Rintoul) maar zodra iemand op deze persoon begint te jagen, vallen er doden. Ze zal samen moeten werken met rivaal Rembrandt (Michael Keaton) die haar ook graag dood wil hebben. Maar ze voelen zich aan elkaar toe getrokken. 
Anna besluit om terug te gaan naar Vietnam, want daar zal de moordenaar van Moody zich schuilhouden. Het wordt haar natuurlijk niet gemakkelijk gemaakt. Er zullen vele kogels gelost moeten worden om uiteindelijk bij de grote baas te komen. Zal ze dit zonder kleerscheuren lukken en kan ze Rembrandt weerstaan? Het levert voor de kijker in ieder geval veel actie en avontuur op in deze vlotte actiefilm.
 
Verleidster
Voor het eerst zien we acteurs Samuel L. Jackson en Michael Keaton in een film samen. Ook al zijn ze weer wat ouder geworden, ze blijven sterk in hun spel. En dan metname is Jackson van de dialoog die de aandacht van de kijker vast pakt. Michael Keaton is meer de charmeur en laat het vrouwelijk schoon voor zich vallen. De twee maken hiermee een contrast in de personage en daarmee afwisseling in het spel. Actrice Maggie Q die tevens de hoofdrol speelt wandelt hier gemakkelijk doorheen. Er ontstaan dan twee kanten van haar. De serieuze dame met een wapen en de verleidster. Zij brengt voldoende bagage mee om Anna een ruggengraat te geven die niet snel buigt voor de mannen. Ze gaat het hard in.
 
Regisseur Martin Campbell is bekend van verschillende actiefilms en ook twee Bondfilms. Nu heeft hij met dit verhaal de tweedeling van de westerse macht in Vietnam laten zien. En hoe de sterke overheersen over de zwakkere. Hij heeft met deze cast een interessante actiefilm gemaakt met enige diepgang. Het moet het meer hebben van de acties en het spel van de hoofdcast. Het trio draagt de film. Dat is niet erg, want het is gewoon een vermakelijke film voor een regenachtige avond.
 
De soundtrack die veelal uit bekende hits bestaat draagt eraan bij dat er een goede sfeer ontstaat en de scènes net die ene extra laag geeft. The Protégé is vanaf nu te zien via Amazon Prime Video. Veel kijkplezier!


DVD

01/10/2021

The Searchers

Breedbeeld 16:9, 1080p

Dolby Digital 2.1 Engels

Nederlands

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.