Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
21/02/2022

No Time To Die (Blu-ray)

Vanaf nu kan je ook thuis genieten van de nieuwste James Bond film No Time To Die met Daniel Craig die nog voor een keer als 007 te zien is. Dit nieuwe avontuur dat het vervolg is op Spectre is door regisseur Cary Joji Fukunaga een spektakelstuk geworden. Bond geniet volop van zijn pensioen met zijn geliefde Madeleine Swann (Lea Seydoux). Als Bond even een bezoek brengt aan het graf van Vesper Lynd gebeurt er iets naars. Een grote explosie op het kerkhof zorgt ervoor dat hij niet meer in een veilig gebied is. Hij wordt onder vuur genomen en zal snel terug moeten naar Madeleine om ook haar leven in veiligheid te brengen. Of heeft zij hun plek verraden? Zit Ernst Stavro Blofeld (Christoph Waltz) achter deze aanslag?




Vanaf dat moment zit je als kijker op het puntje van je stoel en volgt de ene naar de andere actiescène. Waar zeker niet op bezuinigd is, want een Bondfilm is nu eenmaal groots. Het bekende muziekthema schiet dan ook lekker door de kamer. De titelsong en openings-credits zien er visueel mooi uit en de stem van Billie Eilish draagt bij aan een waardige Bondsong. Je weet dat het nu gaat gebeuren en dat de aankomende twee en een half uur genieten zullen worden. 
 
De tegenpartij van Bond onder leiding van de meedogenloze killer Lyutsifer Safin (Rami Malek) heeft veel op zijn kerfstok hangen en blijkt een bekende te zijn voor Madeleine. Hij beschikt over een allesvernietigend hightech-wapen onder de naam ‘Project Hercules’ die nanobots als virus verspreid. Naarmate het verhaal vordert zullen alle puzzelstukjes op hun plek vallen en komt Bond voor vele uitdagingen te staan. 
 
Gelukkig krijgt hij nog versterking van de beeldschone dames Paloma (Ana de Armes) en Nomi (Lashana Lynch). Q (Ben Whishaw) is natuurlijk ook weer van de partij en zorgt voor de juiste snufjes. CIA agent Felix Leiter (Jeffrey Wright) kan Bond overtuigen om nog eenmaal een belangrijke missie aan te gaan om Lyutsifer te pakken en de wereld van een ramp te redden.
 
We zien hoe Daniel Craig de rol van Bond zich eigen heeft gemaakt. Hij heeft in de films waarin hij als Bond te zien is, de acteerprestaties en verhaallijnen op een hoger niveau gebracht. En ook de tegenspelers elk erg goed spel hebben afgeleverd. Malik heeft bewezen dat hij ook en schurk in zich heeft zitten. En dat leveren zeer interessante scenes op die hij samen met Craig heeft. De beeldschone actrices Ana de Armes en Lashana Lynch laten zich ook van hun beste kant zien. Zij weten zeker hoe je een goeie Bondgirl kan zijn. Ze hebben niet alleen de looks, maar ook sterke dialogen die prachtige en interessante scenes op leveren. 
 
Niet alleen de film ziet er goed uit en de cast werkt hard, maar de visuele effecten en de acties zien er ook weer heel goed uit. Adembenemende landschappen en locaties zorgen voor de goede Bondsfeer. Ook de soundtrack met het bekende Bondthema zorgt ervoor dat je als kijker een heerlijke Bondavond hebt. En als je dan de film gezien hebt, je nog een extra schijf kan bekijken met heel veel extra’s. Dan duik je echt nog even dieper in de tot standkoming van de film. 
 
Zie je veel interviews met de cast. En maak je kennis met het maken van de stunts en achtervolgingen. Het verhaal achter de schermen. Je kijkt even in de keuken van James Bond en hoe regisseur Cary Joji Fukunaga deze film tot leven heeft laten komen. Voor een echte Bondfan dien je deze film in je collectie te hebben. Maar ook voor elke actie- en filmliefhebber is dit zeker een goede avondbesteding. Heel veel kijkplezier!   






Blu-ray

16/02/2022

Universal Pictures

Breedbeeld 16:9, 1080p

Dolby Atoms Engels en Dolby Digital Audio 7.1, Engels, Frans

Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.