Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
08/06/2022

Licorice Pizza

In de feelgood-film Licorice Pizza van regisseur Paul Thomas Andersen zien we twee jonge mensen Gary Valentine (Cooper Hoffman) en Alana Kane (Alana Haim) die samen alles willen halen uit het leven in de San Fernando Valley in 1973. Waar de een opzoek is naar de liefde van zijn leven en een succesvol zakenman worden is het voor haar juist het geluk zoeken in dingen. Maar zo loopt het leven nu eenmaal niet helaas. Je zal toch dingen zelf moeten creëren. Ook al vinden ze elkaar erg leuk en kunnen ze niet zonder, het blijft een goede vrienden relatie. Samen zullen nog een aantal zaken opzetten, maar ook een eigen bestaan maken. 
Gary is dan ook meer van het nu actie ondernemen, want anders is de kans weg. Zo is hij naar kinderster-acteur ook zakenman en begint hij dan ook een waterbeddenzaak. Dit loopt erg goed en het geld stroomt binnen. Alana is nog druk met zichzelf bezig wat ze nu met haar leven wil. Om nu oneindig vaak met tieners op te schieten is ook niet de uitkomst. En zo komt ze bij via een oude bekende te werken voor de partijcampagne van Joel Wachs (Benny Safdie). Ze bloeit op, maar mist Gary toch nog wel. Zullen ze eindelijk toch voor elkaar vallen?
 
Geaardheid
Regisseur Paul Thomas Anderson heeft met deze film laten zien hoe de jonge Amerikaan in de jaren ’70 leefde en toen Live and Let Die met Roger Moore in première ging. En kennis maakt met alle facetten van het leven. Op het gebied van liefde, geloof, discriminatie en geaardheid. Hoe vinden mensen geluk en wat maakt hun gelukkig. Sociaal-maatschappelijke vraagstukken die op een leuke en luchtige manier verteld worden. Een verhaal met een dubbele bodem. Je wordt er echt ingezogen en wil weten hoe het met de twee hoofdpersonen zal aflopen. Het blijft boeien van begin tot eind. 
 
Niet alleen het verhaal is erg sterk, maar de cast speelt erg goed. Acteur Cooper Hoffman die van sul echt iemand wordt. Hij kruipt diep in de huid van Gary en maakt het eigen. Ook al heeft hij nog een erg jong gezicht met een paar puistjes, hij blijft je verbazen in zijn kunnen. Actrice Alana Haim steelt de show met haar voorkomen. Ze speelt erg overtuigend met haar pure uitstaling. Erg mooi om te zien. Samen zijn ze een sterk duo, waarbij de scenes erg interessant zijn. de weten elkaar goed op de kast te krijgen met de goeie dialogen. 
 
Vuurwerk
En dan zijn er ook nog een paar gastrollen voor Sean Penn, Tom Waits, John C. Reilly en Bradley Cooper. Dat maakt het feest compleet. Ze passeren in een aantal scenes en maken er direct vuurwerk van. Dat maakt de film dan ook zo uniek. Alsof de hoofdrolspelers door een decor lopen van kansen en mogelijkheden. Daarnaast is het camerawerk erg fraai. Mooie close-ups worden afgewisseld door speelse shots en ondersteund door een uitgebreide soundtrack die het verhaal mooi ondersteunen. Om het zelf te ervaren moet je het gewoon zien. Neem maar een lekker stukje pizza. Heel veel kijkplezier!  Naast de film bevat de Blu-ray ook nog vele extra’s, waaronder een uitgebreide kijk achter de schermen en diverse interviews.


Blu-ray

08/06/2022

Universal Pictures

Breedbeeld 16:9, 1080p

DTS-HD Master Audio 7.1 Engels, DTS-HD Master Audio 5.1, Engels, Frans

Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.