Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
26/07/2022

The Batman

Regisseur Matt Reeves laat met The Batman zien hoe Bruce Wayne (Robert Pattinson) wederom optreed tegen het tuig van Gotham City als Batman. Voor zijn tegenstanders staat hij bekend als ‘de Wreker’. Het is voor Bruce nog steeds vreemd om in het openbaar te verschijnen, want het gemis van zijn ouders blijft hij voor altijd met zich meedragen. Alfred (Andy Serkis) zorgt nog steeds voor hem en helpt hem bij zijn missies. En zo ook nu, want de burgemeester van Gotham is vermoord door een raadselachtig persoon. Hij noemt zichzelf dan ook The Riddler (Paul Deno). Deze schurk zal de donkere en corrupte kant van de stad op de voorgrond plaatsen, met gevolgen van dien. Kan Batman hem stoppen? Een zenuwslopend kat-en-muis-spel begint.
En niet alleen The Riddler zien we in dit verhaal, maar ook Oz , ook bekend als The Pinguïn (Colin Farrell) een gangster en de rechterhand van maffialeider Carmine Falcone (John Turturro).  Oz is clubeigenaar, waar in de avonduren geheime zaken plaatsvinden. Luitenant Gorden (Jeffrey Wright) wil samen met Batman de boel schoonvegen in de stad. En nu The Riddler veel zaken blootlegt is dit de kans om het aan te pakken. Batman krijgt zelfs nog hulp uit een onverwachte hoek. Selina Kyle (Zoe Kravitz), die ook in de club werkt, heeft onlangs een goede vriendin zien verdwijnen. Zij zal een belangrijke schakel worden in het geheel. 
 
Geschiedenis
Matt Reeves heeft met dit nieuwe Batman hoofdstuk een totaal andere kant van Gotham laten zien. Het is niet alleen een schurk die moorden pleegt, maar ook informatie geeft en een stukje geschiedenis ten toon spreid aan de kijker. Vele bekende personages uit de DC strip komen wederom tot leven in dit verhaal. Maar ook sommige personages die nog moeten vormen tot hoe wij ze kennen. Heerlijk om te zien hoe Reeves deze elementen laat samenkomen. En daarvoor heeft hij een sterke cast bij elkaar gebracht.
 
Het is voor acteur Robert Pattinson een ware eer om in de huid van Batman te mogen treden en in de voetstappen van zijn voorgangers. En het zwarte pak met de cape staat hem goed. Het klopt allemaal en zorgt voor een sterk voorkomen. En zijn stem draagt ook voldoende autoriteit uit. Acteur Jeffrey Wright die we als Gordon zien speelt ook erg goed. Dit soort rollen past hem goed en de chemie met Pattinson is er zeker. Het levert vele goede en interessante scenes op met sterke dialogen. Andy Serkis heeft het stokje van Michael Caine overgenomen in de rol van Alfred. Dit doet hij met volle overgave. Een sterke acteur die deze rol eervol speelt. 
 
Steracteurs
De beeldschone Zoe Kravitz staat haar mannetje en laat zich van haar beste en mooiste kant zien. Ze heeft wel wat weg van Halle Berry en vertoont met haar strakke pakje dat ze wel op een zeer bekend personage lijkt. Ze vecht zich op een realistische manier door het verhaal heen en zorgt voor een zeer mooie scene met een tikkeltje passie. Aan de andere kant zien we de twee steracteurs John Turturro en Colin Farrell zij stralen een en al maffia uit. Een sterk duo dat aanwezig is wanneer het nodig is. Ze hebben goeie dialogen die zowel verbaal als non-verbaal sterk overkomen op de kijker. Gewoon fanatische acteurs. Maar ook acteur Paul Deno gooit met zijn rol als The Riddler hoge ogen. En in deze film wordt dit personage dan ook net wat sterker neergezet dan die in Batman Forever gespeeld werd door Jim Carrey. Een echte schurk die met de moderne technieken zijn prooi vangt en de kijker laat meekijken. Een acteur die zeker niet onder presteert tussen de zwaargewichten.
 
Het verhaal klopt gewoon van begin tot eind en je blijft met volle aandacht bij de film. De makers hebben er dan ook met veel plezier aan gewerkt, de sfeer, decors, muziek en details zijn met aandacht uitgewerkt en in beeld gebracht. Je waant je voor bijna drie uur in de wereld van Gotham en kijkt mee over de schouders van Batman en Bruce Wayne. Beleef het zelf, maar neem er wel de tijd voor. Naast de bijna drie uur durende film is er nog een bonus schrijf te zien met bijna twee uur aan extra’s. Waaronder een kijkje achter de schermen, veel interviews, het maken van het verhaal en nog veel meer. Ga er maar goed voor zitten, heel veel kijkplezier.


Blu-ray

06/07/2022

Warner Home Entertainment

Breedbeeld 16:9, 1080p

DTS-HD Master Audio 7.1 Engels, DTS-HD Master Audio 5.1, Engels, Frans

Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.