Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
07/11/2022

Beast

In de spannende actiethriller Beast van regisseur Baltasar Kormakur zien we hoe het leven van wilde dieren in Afrika steeds vaker het prooi worden van stropers. Niet alleen neushoorns leveren veel geld op, maar ook leeuwen en leeuwinnen. Daar ligt dan ook de nadruk op in deze film. Dr. Nate Samuels (Idris Elba) is met zijn twee dochters Norah (Leah Jeffries) en Meredith (Iyana Halley) naar Afrika afgereisd om samen een leuke vakantie te hebben. En om weer dichter naar elkaar toe te groeien na het verlies van hun moeder en ex-vrouw. Dit loopt alleen niet geheel volgens plan.
Beest
Ze verblijven bij een oude bekende, Martin Battles (Sharlto Copley) die Nate goed kent van het verleden. Hij heeft hem immers gekoppeld aan zijn ex. Ze gaan op safari. Als ze Martin zien bij de leeuwen zijn ze erg onder de indruk. Alleen wanneer er een losgeslagen leeuw de omgeving terroriseert loopt hun spannende rit totaal anders. Nate komt voor een andere taak te staan, zorgen dat zijn dochters uit handen blijven van dit gevaarlijke beest.
 
Het verhaal is vrij eenvoudig waarin mens en natuur even niet op een lijn zitten. Waar dieren uitelkaar worden gehaald en het ‘beest’ zijn eigen weg gaat om terug te vechten tegen deze akelige personen. Dat is dan ook de boodschap van deze film. Die het niet moet hebben van het verhaal, maar  eerder van de visuele effecten. De geanimeerde leeuwen zien er erg natuurgetrouw en realistisch uit. Helemaal als ze met de acteurs in aanraking komen. indrukwekkend. En het landschap en de dorpen zien er erg mooi uit. 
 
Show
De cast speelt goed en overtuigend, maar er zit niet heel veel diepgang in. Acteur Idris Elba heeft in andere films wel meer van zichzelf laten zien. Zijn jonge tegenspeelsters Leah Jeffries en Iyana Halley stelen wel de show. Ze komen origineel uit de hoek en zorgen voor interessante scenes. Shartlto Copley komt niet heel erg goed uit de verf. Zijn spel is soms een beetje stroef en komt niet echt op gang. 
 
De sfeer en het geluid van de dieren zorgt ervoor dat je als kijker op het puntje van je stoel zit. Op andere momenten lijken sommige scenes ook wel een beetje op Jurassic Park en heb je een beetje het gevoel van, waar heb ik dit ook alweer eerder gezien.
 
Beast is verder een onderhoudende film met een belangrijke maatschappelijke boodschap die zeker niet vergeten moet worden. Er is dan wel een crisis, maar de dieren hebben ook een goed recht om te mogen leven en niet als product gezien te worden. Het is dan ook goed dat dit vertelt wordt. Ga ervoor zitten, want lang duurt het niet. Er is dan ook nog voldoende tijd over om de uitgebreide extra’s te bekijken. Met vele interviews, een enkele verwijderde scene en een korte documentaire over de leeuw. Erg interessant. Veel kijkplezier!


Blu-ray

02/11/2022

Universal Pictures

Breedbeeld 16:9, 1080p

DTS-HD Master Audio 7.1 Engels, DTS-HD Master Audio 5.1, Engels, Frans

Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.