Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
28/12/2022

House of the Dragon

In de nieuwe televisie-serie House of the Dragon, van de makers van Game of Thrones, zien we hoe de huis van de familie Targaryen hun status hoog moeten houden in Kings Landing. Koning Viserys I Targaryen (Paddy Considine) ziet hoe zijn dochter prinses Rhaenyra (Milly Alcock) opgroeit in een echte mannenwereld. Helaas zal ze op vroege leeftijd afscheid moeten nemen van haar moeder. Hierdoor zal zij als troonopvolger van de Zeven Koningrijken en de gewilde troon mag betreden. Alleen zal dit nog wel wat geduld moeten hebben. Viserys wordt van verschillende kanten beïnvloed om te hertrouwen en zo nog een mogelijke zoon te krijgen. Zal dit voor Rhaenyra acceptabel worden, wat zal haar rol in het koninkrijk zijn? Gebaseerd op het verhaal Fire & Blood van schrijver R.R. Martin.
Voor kijkers die nog geen Game of Thrones hebben gezien is het nu het moment om dit fantasie verhaal vanaf het begin te gaan zien. Dit is namelijk de prequel op deze reeks. En maken we kennis met de verschillende koninkrijken en heersers. De verschillende huizen en families die hiermee te maken hebben. 
Voorspoedig
De makers hebben bekende plekken en steden als Kings Landing wederom gebruikt en het een andere invulling gegeven. Als kijker wordt je dan even terug in de tijd gezet om te zien en te weten te komen hoe de zeven koninkrijken er toen uit hebben gezien. Dat het er best allemaal voorspoedig aan toe ging. 
De sfeer binnen de families was natuurlijk niet altijd even gemakkelijk. Helemaal de broer van Viserys, Daemon (Matt Smith) die eigenlijk de troon zou willen hebben. Hij speelt dan ook een geniepig spel met zijn broer en nicht Rhaenyra. Hierdoor ontstaat er op een gegeven moment een afsplitsing in het huis Targaryen. Wat voor veel onrust in het koninkrijk zal zorgen. 
Schurk
Dit alles wordt door de nieuwe cast overtuigend en goed gespeeld. Waardoor het verhaal geloofwaardig overkomt en je als kijker de spanningen goed voelt. Metname de jonge actrice Milly Alcock presteert erg goed. Ze weet de scenes met veel diepgang te brengen en laat zowel haar lieve als doortastende kant goed zien. Een actrice met vele gezichten. Acteurs Paddy Considine en Rhys Ifans spelen zeer goed. De twee brengen goede dialogen en maken de scenes interessant. Acteur Matt Smith speelt op een zeer goede manier de perfecte ‘schurk’ in schaapskleding.
De complete serie heeft de juiste sfeer en wordt door het bekende Game of Thrones muziekthema extra vorm gegeven. De speciale effecten zien er verbluffend en realistisch uit. Als kijker waan je je net als de personage door deze bijzondere en harde wereld. Er wordt namelijk niet bezuinigd op de actiescènes. Waar het er wederom hard aan toe gaat met vele liters rond vliegend bloed en ledematen. Er zijn ook rustige momenten, waar liefde en zorgzaamheid belangrijk zijn. Op deze manier is er voldoende evenwicht in het verhaal gebracht. Je zal deze serie dan ook zeker omarmen als je van fantasie houdt met een ridderlijk tintje.
House of the Dragon bestaat uit tien aflevering van elk ongeveer een uur, verdeeld over vier schijven. Daarnaast bevat deze Blu-ray versie nog uit een aantal extra’s, waaronder een kijkje achter de schermen en diverse interviews. Heel veel kijkplezier!


Blu-ray

20/12/2022

Warner Home Entertainment

Breedbeeld 16:9, 1080p

DTS-HD Master Audio 7.1 Engels, DTS-HD Master Audio 5.1, Engels, Frans

Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.