Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
17/10/2023

The Flash

In de actieheldenfilm The Flash van regisseur Andy Muschietti zien we hoe Barry Allen (Ezra Miller) buitengewone super krachten ontvangt en daardoor de superheld The Flash wordt. Alleen komt het zijn van een superheld niet zonder gevaar. Hij zal het op moeten nemen tegen de meedogenloze schurk Generaal Zod (Michael Shannon). Gelukkig staat hij er niet alleen voor, want in deze film zien we namelijk ook Batman, Wonderwoman, Supergirl. Samen vormen zij Justice League en zullen alles op alles zetten om de wereld een stuk veiliger te houden.
Barry leidt naast zijn Flash bestaan een best goed leven, heeft vrienden, een baan en woont in een knus appartement. Door zijn snelheid en nauwkeurigheid weet hij de medemens snel te hulp te zijn. Ook als Batman (Ben Affleck) om zijn hulp vraagt kan hij in een mum van tijd, medewerkers en patiënten redden uit een in elkaar stortend ziekenhuis. Met adembenemende visuele effecten wordt de kijker al snel getrakteerd op een visueel spektakel. 
 
Moord
De samenwerking van de verschillende superhelden draagt bij aan efficient werken en dat alles wordt gecoördineerd door Alfred Pennyworth (Jeremy Irons) die vanuit de Bat-cave alles regelt. Alleen op een gegeven moment krijgt  Barry het toch wel even moeilijk. Zijn vader Henry (Ron Livingston) zit namelijk vast in de gevangenis voor de moord op zijn moeder, maar dat heeft hij eigenlijk niet gedaan. Hij loopt al heel lang met een schuldgevoel rond en wil het recht zetten. 
 
Als hij erachter komt dat hij niet alleen snel vooruit komt, ontdekt hij ook hoe hij terug in de tijd kan gaan. Is dit het moment om zijn verleden recht te zetten, zijn vader uit de gevangenis te houden en zijn moeder nog te zien leven. Wanneer hij begint te rommelen met het verleden ontstaat er een complete tijdsverschuiving en deze zal voor vele momenten uit het verleden echt invloed hebben op de toekomst, zal dit nog goed komen? Nu er geen superhelden meer bestaan.
 
Michael Keaton
De makers hebben met The Flash een echt leuke en originele superheld neergezet. En een eigen verhaal krijgt los van de Justice League reeks. Waar het niet alleen om hem draait, maar een die rekening houdt met anderen en zijn eigen leven onder de loep neemt. En dat niet alleen we worden zelfs als kijker getrakteerd op de terugkeer van Michael Keaton als Bruce Wayne en Batman, hoe vet is dat! Hij kan het nog steeds. Maar goed dat is een leuke bijzaak in het verhaal. 
 
Acteur Ezra Miller kruipt wederom in de huid van The Flash. Hij zet hem origineel neer en maakt deze personage zijn eigen. Niet alleen komt hij grappig uit de hoek, hij weet de kijker ook aan zich te binden. Dat komt ook door het feit dat het verhaal lekker vlot wordt vertelt en er gewoon zoveel gebeurt. Het zit allemaal goed in elkaar. Heerlijk om te zien. En dan zien we ook eens hoe Supergirl, gespeeld door debuterend actrice Sasha Calle, eens uit de schaduw van Superman stapt en een eigen voetstuk krijgt. Acteur Michael Shannon laat zien dat hij ook nu weer een goede schurk kan spelen en zijn tegenspelers graag uitdaagt. 
 
Tim Burton
En zijn er ook nog de speciale effecten die de film dragen. Het ziet er allemaal erg mooi uit. Er is met veel zorg aan gewerkt, ook de decors waar geen scherm is gebruikt zien er adembenemend uit. Zelfs de Bat-cave en Batmobiel uit Tim Burtons Batman is een tweede leven ingeblazen. Dat ziet er allemaal erg goed en realistisch uit. The Flash is een actieheldenfilm die je ook als niet actieheld-fan kan zien. 
 
Het verhaal heeft een kop en een straat en daartussenin vele indrukwekkende, leuke en boeiende scenes met af en toe een verrassing. Ga deze film zien en geniet. En als je dan na dik twee en een half uur klaar bent, bekijk dan ook nog even de vele extra’s die de Blu-ray schijf bevat. Waaronder en kijkje achter de schermen, het maken van de decors en kostuums, de visuele effecten en nog veel meer.


Blu-ray

18/10/2023

Warner Home Entertainment

Breedbeeld 16:9, 1080p

DTS-HD Master Audio 7.1 Engels, DTS-HD Master Audio 5.1, Engels, Frans

Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.